Kåre Ingebrigtsen frir til Søderlund: – Han har nummeret mitt

BERGEN (VG) Alexander Søderlund (33) er klubbløs og muligens på vei hjem til Norge. Brann-trener Kåre Ingebrigtsen er ikke vond å be når han har blir spurt om den tidligere eleven er noe for ham.

GAMLE KJENTE: Kåre Ingebrigtsen trente Alexander Søderlund i Rosenborg. Nå ønsker han ham til Brann.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Nei, jeg kjenner jo «Søder» godt og han kjenner Eirik (Horneland, Brann-assistent) godt. Han har nummeret mitt, så han burde bare ringe, sier Ingebrigtsen til VG etter 1–1 mot LSK onsdag kveld.

Onsdag formiddag kom nyheten om at den rutinerte spissen Alexander Søderlund er fristilt sin kontrakt i tyrkisk fotball og sugen på en retur hjem.

– Det skyldes en ny familiesituasjon. Jeg er åpen for det meste. Dette gjør ting litt lettere, sa Søderlund i en kort telefonsamtale med VG onsdag formiddag.

Se hvordan Brann mistet seieren i sluttminuttene mot LSK:

Mye kan tyde på at Eliteserien blir neste stopp. Det er allerede flere norske klubber som har signalisert interesse for Søderlund, men frem til nå har situasjonen hans vært uavklart, meldte VG tidligere onsdag formiddag.

– Jeg snakker gjerne med Søder, sier Kåre Ingebrigtsen videre til VG.

Daouda Bamba har slitt foran mål denne sesongen og er på vei bort fra klubben. Dermed er eneste alternativ Aune Heggebø på spissplass, som betyr at bergenserne er avhengige av en erstatter på topp.

– Jeg er usikker. Han har vel ikke snudd Tyrkia på hodet, snudde ikke Sverige på hodet da han var i Häcken. Det er lenge siden han leverte på Eliteserien-nivå, så han har litt å bevise. Det blir neppe opptog i gatene om han kommer, sier BT-kommentator Anders Pamer til VG, på spørsmål om hva han tror om Søderlund som Branns nye spiss.

Opptog ble det imidlertid da Søderlund sang med fansen i 2019:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk