Nasjonalhelt: Står mellom Haaland, Mbappe og Neymar

Montenegro-stjernen Stevan Jovetic tror Erling Braut Haaland kan bli verdens største fotballstjerne.

STJERNEMØTE: Stevan Jovetic (t.v.) og Erling Braut Haaland kan bli viktige for hvert sitt landslag tirsdag.

– Jeg synes Haaland er en stor spiller. Han scorer veldig mange mål. Han er helt klart en av Norges beste spillere. Vi skal være oppmerksomme på ham, sier Stevan Jovetic til VG.

Han debuterte for Montenegro i landets første landskamp i 2007 etter løsrivelsen fra Serbia. Siden har Monaco-spissen scoret 31 mål for landet sitt, som er rekord. Tirsdag spiller han landskamp nummer 61 i VM-kvaliken mot Norge og Haaland.

Les også

Solbakken om Tyrkia-feil: – Barnehagelærdom

Norges store spisstjerne har gått målløs av banen i 3-0-seieren mot Gibraltar og 0-3-tapet for Tyrkia. Haaland fikk kritikk for kroppsspråket i sistnevnte kamp. Tirsdag håper det norske folk å se Haaland på scoringslisten – slik man er vant til å se han i Borussia Dortmund-drakt.

Et spørsmål mange fotballfans lurer på er hvor lenge Haaland fortsetter å ta på seg Dortmund-drakt hver helg. Nordmannen er linket til verdens største klubber. Deriblant Stevan Jovetic og far Alfie Haalands gamleklubb, Manchester City.

– Hva tror du om en overgang for Haaland dit?

– Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke om det er et spørsmål for meg. Han er en voksen kar, som kan ta gode avgjørelser selv.

Jovetić scoret åtte mål på 30 kamper i Manchester City fra 2013–2016. Før det strålet han i Fiorentina. Etter City-oppholdet har Montenegro-profilen vært i Inter, Sevilla og nå Monaco.

Les også

Kritisk til bruken av Haaland og Sørloth

– Tror du Haaland kan bli verdens beste spiller?

– Ja, muligens. Han har mange kvaliteter. Men det handler ikke bare om kvaliteten. Det er mange ting som spiller inn. Vi får se, det kommer bli Haaland, Mbappé og Neymar.

Montenegros forsvarssjef Stefan Savic er vant til å møte de ypperste angriperne fra Champions League og La Liga med Atlético Madrid. Tirsdag blir trolig oppgaven Haaland i samspann med Alexander Sørloth.

– Vi har en plan for hele angrepet deres, ikke bare Haaland. De har flere gode spillere, det er ikke kun ham. Faren kommer fra flere hold. Men han er en veldig god spiller og jeg synes vi har lagt en veldig god plan for å stoppe ham, sier Savic.