Fotball

Nå er United gullkandidat – dette sier Solskjær

Manager Ole Gunnar Solskjær måtte svare på gullspørsmål etter at han tok Manchester United opp på samme poengsum som serieleder Liverpool.

Ole Gunnar Solskjær sammen med Nemanja Matić og Paul Pogba etter seieren mot Aston Villa.
  • Trond Hustad
    Rbnett

Manchester United er blitt en gullkandidat i Premier League. Etter fredagens seier mot Aston Villa er det kun målforskjellen som gjør at Liverpool er serieleder foran Solskjærs klubb.

- Jeg er svært glad for tre poeng og fornøyd med prestasjonen, men jeg synes vi skulle avgjort kampen tidligere. Det er mye vi kan forbedre og vi kan ikke ta av ennå, sa Solskjær etter kampen i et intervju vist på TV 2.

- Vi er selvfølgelig fornøyde med det vi gjør for tiden. Vi har forbedret oss mye det siste året. Vi blir bedre og bedre og bedre, sterkere og sterkere, sa Solskjær.

Tenker ikke på Liverpool

Tidvis utskjelte Paul Pogba var kampens store spiller mot Villa, og ble kåret til banens bestemann.

- Han blir bedre og bedre. Jeg synes han spilte bra i dag, sa Solskjær ifølge BBC.

Les også

Tidligere Molde-profil blir trener i lokalfotballen

Nordmannen mener det kommer til å bli svært jevnt i toppen i Premier League. Nå venter store kamper mot Manchester City i ligacupen og Liverpool i serien.

- Vi er blitt bedre. Jeg tror ligaen kommer til å bli svært jevn. Vi må jobbe på og forbedre oss som lag. Hver gang du vinner en kamp tar du et steg framover. Vi må bare legge sammen poengene, de teller like mye. Vi har en stor kamp mot City på onsdag, Liverpool tenker jeg ikke engang på ennå, sa Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær har tatt Manchester united til tabelltoppen i Premier League.

Ti kamper uten tap

Manchester Uniteds bunnsolide rekke i Premier League fortsatte med 2-1 over Aston Villa. Laget har lik poengfangst som serieleder Liverpool etter 16 runder.

En heading fra Anthony Martial og en straffescoring signert Bruno Fernandes ga tre nye United-poeng. Aston Villa utlignet ved Bertrand Traoré etter en snau time, men bortelaget kunne bare glede seg over 1-1-målet i et par minutter.

Ole Gunnar Solskjær har de siste ukene fått skikkelig sving på Uniteds ligaform. Seier i åtte av ti kamper er fasiten siden forrige tap i starten av november. Knallformen har skutt de rødkledde fra Manchester opp i tittelkampen.

Les også

Eksperten mener Molde er gullfavoritt i 2021. Samtidig kommer han med en advarsel

Sju år siden forrige ligatittel

Liverpool og United står begge med 33 poeng, men Solskjærs menn er bak rivalen på dårligere målforskjell. Begge skal spille hver sin bortekamp før de møtes på Anfield 17. januar.

Manchester United har ikke vunnet Premier League siden managerlegenden Alex Ferguson ga seg i 2013. I sommer tok Liverpool sitt første seriemesterskap på 30 år. I antall ligatitler er styrkeforholdet mellom gigantene 20-19 i Uniteds favør.

Les mer om

  1. Molde FK