Høytflygende Molde ydmyket tabelljumbo Brann: – Det er vondt

MOLDE (VG) (Molde-Brann 4–0) Molde fulgte opp tittelkonkurrentenes poengtap med å slakte Brann på hjemmebane – nå er bergensklubben tabelljumbo med null poeng etter tre kamper.

Selv om Brann leverte noen brukbare åpningsminutter, som blant annet resulterte i en heading i tverrliggeren fra Vegard Forren, var rødtrøyene aldri i nærheten av å få med seg noe fra Aker stadion der Molde vant 4–0.

VG Live: Fyldig referat her!

– Det er vondt. Det er vondt å tape fotballkamper, og det er virkelig vondt når vi går inn i en rekke som nå. Det skal være en gledens dag, men det ble det ikke, sier Kristoffer Barmen til Eurosport Norge etter kampen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg synes vi holder på slik hver gang. Det er litt fælt å si det, men jeg synes vi gjør noen ting bra i dag. Men når vi gjør feil, så straffer de oss enormt hardt. Vi taper for et bedre fotballag, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til samme kanal.

TILBAKE: Magnus Wolff Eikrem storspilte når han fikk sjansen fra start for første gang denne sesongen.

Rett før halvtimen stupheadet Kristoffer Haugen ballen i mål, men hoveddommer Tore Hansen godkjente ikke scoringen – til stor frustrasjon for Molde-spillerne.

– Når vi vinner, så er det ikke så mye å krangle på, sier Molde-trener Erling Moe til VG om situasjonen.

Men det tok ikke lang tid før frustrasjon ble snudd til jubel.

I løpet av tolv minutter skled først Ohi Omoijuanfo inn 1–0 etter et innlegg fra Ola Brynhildsen, deretter styrte Aursnes inn 2–0 etter en corner fra Eikrem og like etter det skled Omoijuanfo nok en gang inn en scoring etter forarbeid fra Brynhildsen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 3–0.

Les også

Omoijuanfo fikk sin revansj – Tromsø slo tilbake i målshow

Over i andre omgang fortsatte Omoijuanfo der han slapp. Eikrem, som var i startelleveren for første gang denne sesongen, frispilte daværende tomålsscorer Omoijuanfo i bakrom. Spissen gjorde ingen feil alene med Opdal og fullførte hat tricket sitt.

Flere scoringer ble det ikke på Aker stadion.

– Det er kanskje ikke en 4–0-kamp, men vi er fornøyde med å score fire mål og vinne med slike sifre. Jeg synes vi har mer å gå på og det er jo bare positivt etter en sånn seier, sier Molde-kaptein Eikrem til VG etter kampslutt.

I de to neste kampene skal Brann møte Rosenborg og Bodø/Glimt.

– Det er to tøffe kamper som venter, men i denne ligaen kan alle slå alle, sier Brann-kaptein Petter Strand til VG om det kommende kampprogrammet.

– Er det en liten krise i Brann nå?

– Det er ikke noe krise når man bare har spilt tre kamper. Det er for tidlig å kalle det for en krise.

For Molde venter en uke med hvile og terping på treningsfeltet før de skal tilbake i aksjon mot Rosenborg på Lerkendal 24. mai.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk