Kåre Ingebrigtsen etter krisestarten: – Det er blytungt

LERKENDAL (VG) (RBK-Brann 3–2) Kristoffer Zachariassen (27) avgjorde et vanvittig drama mot tidligere trener Kåre Ingebrigtsens Brann med å sette inn sin og Rosenborgs tredje scoring på overtid.

– Det er første gangen i mitt liv jeg har scoret tre mål, sier Zachariassen til VG etter triumfen.

Karen fra Øygarden sier at de fikk «gnisten» til å vinne på 2–2.

– Heldigvis har vi «Zach» på laget. Det er fett at vi har en ekstra trussel i boksen med ham, sier lagkamerat Carlo Holse.

– Det betyr enormt å snu kamper. Å komme tilbake i kamper... Vi har utlignet borte der vi har kommet bak, nå snur vi hjemme etter å ha kommet bak, sier trener Åge Hareide til VG.

Han roser Zachariassen og fastslår at han «har en egen evne til å time løpene sine».

Avgjørelsen på det intense femmålsdramaet i Trondheim sørger for at Brann opplever klubbens verste seriestart på 33 år. Bergenserne startet matchen best, men Zachariassen sendte Rosenborg i ledelsen etter bare 11 minutter med sin tredje nettkjenning for sesongen.

I løpet av ni minutter i andre omgang snudde Ruben Kristiansen og Robert Taylor matchen for gjestene, to nye Zachariassen-nettkjenninger sørget for euforiske jubelscener på Lerkendal, mens Brann-spillerne fortvilet.

– Det er blytungt, sier Ingebrigtsen til VG.

– Vi spiller en meget bra fotballkamp. Vi har brukbar orden på det meste, så er vi for tamme på dødball. Vi taper den første duellen, vi taper den andre duellen, Rosenborg er store og tunge, og da tar dem oss, fortsetter Brann-treneren.

– Hva har du sagt til spillerne etter kampen?

– Jeg har ikke sagt så mye. Vi trenger ikke så mye nå. Det er enorm skuffelse i den garderoben. Så kommer det en dag i morgen hvor vi må ta fatt på den jobben.

– Hva gjør du med å løfte Brann-mannskapet for å ta poeng?

– Vi skal ikke gjøre så mye annet enn det vi holder på med nå. Vi er i utvikling, og i dag er vi meget gode i svært lange perioder. Det er tøft å stå her nå, sier Kåre Ingebrigtsen.

Les også

Hareide og Ingebrigtsen i stormøte: – Vi må slåss for livet

Keeper Håkon Opdal uttrykker seg slik til VG etter nederlaget:

– Det er veldig, veldig tungt å tape på slutten der. Vi hadde trengt det ene poenget. Står vi litt sterkere på slutten, står imot og gjør det vanskeligere for dem, så kunne vi tatt tre.

– Gjennom store deler av kampen i dag og tidligere kamper viser vi at vi har noe på gang. Vi ønsker å spille fotball, å spille ut lagene. Det gjør vi i dag også. Til tider er vi virkelig gode. Men fotball består av å forsvare seg også, og der er vi ikke helt som vi skal ennå. Vi slipper jo inn tre mål hver kamp, fortsetter Opdal.

Kasper Skaanes sier at det er «dritt nå»:

– Det er blytungt. Det kom et trykk på oss, men vi håpet at det var dagen da vi hadde litt stang-inn. Det er fryktelig enkelt å score på oss, sier han til TV Norge.

Hendelsesrikt

I løpet av matchen oppsto det en rekke kontroversielle situasjoner. I forkant av Kristiansens utligning tidlig i andre omgang, traff ballen hånden til Brann-spilleren, men dommer Tom Harald Hagen markerte ikke for en forseelse. I stedet fikk Kristiansen satt ballen i mål.

– Det skal muligens ha vært touch med hånd. Men uten hjelpemidler som VAR og så videre skal du være helt sikker. Det greier ikke vi å se, og da lar vi den gå angripende lag til gode, sier dommer Tom Harald Hagen til VG.

På stillingen 1–1, bare 32 sekunder før Taylor plasserte inn 2–1 for Brann, ropte Zachariassen og lagkameratene på ny scoring. Etter en corner fikk midtbanemannen sendt ballen mot streken, og kanskje var den over, men Hagen valgte å ikke dømme for mål.

– Der og da var jeg helt sikker på at den var inne. Men etter reprisene er jeg ikke så sikker lenger, sier Zachariassen til VG.

Også keeper Håkon Opdal, så slo ut hånden for å redde ballen, er usikker:

– Ikke så lett å se. Da jeg så på bildet som var fryst, kunne det se ut som om ikke hele ballen var inne. Den var helt på grensen, så det er vanskelig for dommeren, sier Branns sisteskanse til VG.

– Bildene er ikke helt klare, og det sier hvor vanskelig det er i kampens hete, sier dommer Tom Harald Hagen.

– Jeg tror ikke ballen er inne, sier eksperten Bengt Eriksen på TV Norge-sendingen.

– Det er en vrien avgjørelse. Det er ikke lett å si.

VAR BALLEN INNE? Det er et av spørsmålene som diskuteres etter avslutningen fra RBKs Kristoffer Zachariassen på Håkon Opdal i Brann-målet.

Brann-spillerne knust

Brann-spillerne kjempet kampen ut, men innsatsen holdt ikke til poeng i denne matchen heller. Nå har Ingebrigtsen og Eirik Hornelands mannskap gått av banen i fire strake kamper uten poeng.

En slik seriestart har ikke Brann opplevd siden 1988.

– Brann får to scoringer. Da ser det litt ille ut, men vi kommer tilbake. Vi må være mye bedre når vi skal møte Molde, sier Hareide.

– Det er unødvendig at vi slipper Brann i ledelsen, men vi viser igjen enorm moral og kommer tilbake, sier en lykkelig RBK-stopper Even Hovland.

1–0: Brann-spillerne Ruben Kristiansen og Vegard Forren ser RBKs Kristoffer Zachariassen sende ballen bak keeper Håkon Opdal tidlig i første omgang.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk