Fotball

Elyounoussi forklarer telefon-historien: – Skulle sjekke resultatet i den andre kampen

(Celtic – Sparta Praha 1–4) Mohamed Elyounoussi (26) ble filmet av TV-kameraene mens han brukte mobiltelefonen på benken av Celtics 1–4-tap for Sparta Praha. Nå forklarer nordmannen sin versjon av saken etter å ha fått kritikk.

  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Først av alt: Dette er uakseptabelt av meg. Jeg har pratet både med treneren og kapteinen, og saken er lagt død mellom oss, opplyser landslagsvingen til VG natt til fredag.

Tidligere Celtic-spiller Chris Sutton slaktet nordmannen på tv, og også trener Neil Lennon varslet at han skulle ta grep da han fikk spørsmål om nordmannen etter 1-4-tapet for Andreas Vindheim og Sparta Praha.

Ifølge «Moi» selv har han altså snakket ut med Celtic-sjefen om episoden torsdag kveld. Elyounoussi ønsker også å forklare omverdenen hva som skjedde da han satt på benken etter å ha blitt byttet ut:

– Telefonen er så vidt ute av lommen. Jeg har på varsler fra Milan–Lille, altså den andre kampen i gruppen vår, og jeg skulle bare sjekke resultatet i den kampen, forteller 26-åringen.

– Dumt av meg

Han påpeker at tv-bildene viser at han ser på telefonen i to-tre sekunder, reagerer på resultatet (3–0 til Lille) og legger den tilbake.

– Uansett er det dumt av meg å sette meg i den situasjonen. Jeg legger meg flat og tar den straffen jeg eventuelt får, sier Moi.

Trener Neil Lennon ble konfrontert med TV-bildene av nordmannen etter kampen.

– Det er best for ham at han ikke gjorde det. Det er noe jeg skal håndtere, reagerer Lennon overfor BT Sport.

Les også

To ganger selvmål ødela Molde-kvelden mot Arsenal

Tidligere Celtic-spiller Chris Sutton gikk litt lenger i sine uttalelser. Han kalte den norske vingen «selvisk» og «egoistisk».

– Det er totalt uakseptabelt, det er skandaløst. Bryr han seg i det hele tatt om dette? Bryr han seg om klubben? spurte han i BT Sports studio etter kampen og mente nordmannen burde få to ukelønner i bot.

Til Suttons beskrivelser om å være «eogistisk», svarer Elyonoussi følgende:

– Jeg hører hva Sutton kommenterer, og det er hundre prosent feil. Tvert imot. Jeg er veldig dedikert, sier landslagsspilleren.

Se Suttons tirade her:

Lennons Celtic hadde en særdeles dårlig dag på jobben og har bare ett poeng på tre kamper i Europa League.

– Det er uakseptabelt. En mangel på vilje og mangel på sult. Som manager må jeg bære ansvaret, men spillene må se på seg selv som individer, sier Neil Lennon.

Les mer om

  1. Norges herrelandslag i fotball
  2. Mohamed Elyounoussi
  3. Celtic FC