Rosenborg-krisen fortsetter med full styrke etter pinlig cup-exit

STJØRDAL (Stjørdals-Blink - Rosenborg 2–1) En hardt presset Kjetil Rekdal gikk fra møte med eget styre onsdag og videre til cup-exit mot et lag fra nivå tre i dag.

– Det sier seg selv. Den var elendig, sier RBK-kaptein Markus Henriksen om garderobestemningen etter å ha fått summet seg og tatt en dusj etter kampslutt.

– Det føles som om vi må ha 300-prosentsjanser for å score mål. Det er klart det er tøft akkurat nå.

Rosenborg-kapteinen var fattet i svarene til pressen etter kampen, og tydelig på at det som Rosenborg presterer nå ikke er godt nok.

– Hva tror du omgivelsene kommer til å si i kveld, i morgen og i dagene mot HamKam-kampen på søndag?

– Det er smart å ha fokus på det vi skal gjøre og koble av det som skjer rundt. Det er ikke tvil om at det har vært storm i Trondheim og jeg tror ikke den stormen blir mindre, sier Henriksen – og svarer deretter «ja» på spørsmål om spillergruppa har tillit til Rekdal som trener.

Det var ikke bare Henriksen som var skuffet etter kampen.

– Skuffende, rett og slett. Jeg vil ikke kommentere så mye mer enn det, sier Rosenborgs styreleder Cecilie Gotaas Johnsen til VG.

– Jeg vil bare svare på kampen. Jeg vil ikke gå inn på andre ting, sier trener Kjetil Rekdal på VGs og andre mediers mange spørsmål om hans posisjon.

Et samlet pressekorps stod tett-i-tett foran Rekdal, som i pressesonen var enda mer skuffet over prestasjonen mot Trygg/Lade i forrige runde.

Han mener at Rosenborg – Trøndelagfotballens flaggskip – tross resultatet faktisk gjorde en god kamp mot laget som ligger på sjetteplass i sin 2. divisjonsavdeling.

Les også

Rekdal fortsetter som RBK-trener: – Fra dag én har det vært et voldsomt kjør

Han hadde regnet på antall sjanser og kommet frem til at laget hans vant den statistikken 13–2. Rekdal bruker ord som «brutalt skuffet» etter exiten allerede i cupens andre runde.

– Jeg har vært med i toppfotballen i 40 år, og det er brutale tider innimellom. Der er vi nå, sier treneren.

– Hvor preget er du?

– Ekstremt skuffet. Du lever og ånder for dette. Som sagt, jeg har vært med på dette i 40 år. Det dummeste man gjør er å grave seg ned.

Rosenborg-krisen fortsetter dermed med full styrke, etter at Rekdal og assistenttrener Geir Frigård onsdag kveld måtte forklare seg for sitt eget styre om de siste månedenes svake prestasjoner og poengfangst.

På Lerkendal har supportere vist sin misnøye med RBK-treneren etter cupfadesen:

TUNG TID: For Rosenborg-trener Kjetil Rekdal, her i pressesonen etter kampen mot Stjørdals-Blink torsdag.

Hos Stjørdals-Blink var stemningen naturligvis en helt annen etter cupbomben.

– Det kommer nok til å koke litt de neste dagene, sier Andreas Fossli til VG, spissen som scoret Stjørdals-Blinks første mål.

– Det er ubeskrivelig. Det å være underdog å slå laget fra hjembyen sin er noe alle drømmer om. Det er ubeskrivelig, sier han videre.

Robin Hermanstad scoret vertenes andre. Da hjalp det ikke for bortelaget at Oscar Aga reduserte på straffe like før slutt.

Hermanstad og resten av laget skulle rett ut på en lokal pub inn i Stjørdalskvelden og da VG spør om han ikke skal på jobb fredag, ler han godt og erklærer morgendagen for helligdag.

Hjemmelagets keeper Rasmus Sandberg ble i går tatt ut til U21-landslagstroppen som skal til EM. Dagen etter var han en sentral brikke da Rosenborg ble sendt ut av cupen.

– Jeg går på vannet i morgen. Dette er en overveldende glede, sier Sandberg.

ELLEVILL JUBEL: Blant Stjørdal-Blinks spillere og supportere etter at Robin Hermanstad har økt ledelsen mot Rosenborg.

Rekdal tok på ingen måte lett på kampen. Han mønstret en sterk startellever og fikk stort sett se laget dominere ballinnehavet i seks-syv grader, kraftig vind og mørke skyer på Stjørdal.

Det tok imidlertid tid før det ble ordentlig farlig, men Markus Henriksen heading på en corner i det 19. minutt gikk over mål fra kort hold.

Resten av omgangen produserte Eliteserie-laget ingen store sjanser. Det som kom ble enten avblåst for frispark, gikk over, eller ble plukket av den nylig U21-EM-uttatte keeperen Rasmus Semundseth Sandberg.

Dermed stod det 0-0 til pause.

Les også

Kjempesmell for Stabæk – røk ut av cupen mot 2. divisjonslag

UNDER PRESS: Rosenborg-trener Kjetil Rekdal, her før kampen mot Stjørdals-Blink torsdag.

Den andre omgangen fortsatte der den første slapp.

Men like før timen var spilt satte Andreas Fossli – Stjørdals-Blinks toppscorer – et aldri så lite sjokk i publikum.

Karl Martin Rolstad slo perfekt inn. Fossli svarte med å slå Erlend Dahl Reitan i lufta. Samtidig stod Rosenborgs cup-sisteskanse Sander Tangvik på halvdistanse. Dermed hadde midtspissen ingen problemer med å nikke ballen rett i det åpne målet.

Det tok heller ikke lang tid før vertene sjokkerte igjen.

I det 69. minutt avsluttet Robin Hermanstad en nydelig kontring bak et blottlagt RBK-forsvar med å score.

Rosenborg gjorde det de maktet for å redusere, skapte sjanser i hopetall, og fikk til slutt sjansen på straffe.

Oscar Aga gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket, sørget for Rosenborg-håp, men de scoret aldri igjen.

Dermed er Rosenborg ute av cupen i 2023.