Slik blir Solskjærs nye drømmehus

– Vi ser frem til å komme skikkelig i gang, sier Silje og Ole Gunnar Solskjær om sitt nye hjem som skal stå ferdig i 2024.

TETT PÅ NATUREN: Ole Gunnar Solskjærs nye hus skal ligge helt nede ved sjøkanten.

Det var i 2010 at Solskjær kjøpte Bryggekanten 21 på øya Innlandet i Kristiansund. Prisen var på 11,5 millioner kroner, noe som fortsatt er rekord for en bolig i Kristiansund, ifølge lokalavisen Tidens Krav.

Planen er at det gamle huset skal rives i løpet av januar. Byggingen skal starte i løpet av de neste månedene i 2023, mens planlagt ferdigstillelse er i andre kvartal 2024.

Det er Betonmast Røsand som har fått oppgaven med å sette opp huset, mens Sunniva Neuenkirchen Rosenberg er arkitekt.

– Det er veldig gledelig å få være med å bidra til et flott hjem for Silje og Ole Gunnar, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand, i en pressemelding.

NYTT HUS: Silje og Ole Gunnar Solskjær kjøpte tomten i 2010.

– Det har vært et veldig godt samarbeid i utvikling og designfasen, og nå ser vi virkelig fram til å komme i gang, sier Silje og Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding.

Ifølge Tidens Krav har Solskjær bodd på Innlandet etter at han fikk sparken i Manchester United, men ikke på Bryggekanten 21.

Boligen, uthuset og garasjen er på totalt 510 kvm. Arkitekt Neuenkirchen Rosenberg beskriver det som en «flott tomt tett på havet og naturlementene, med nærhet til det vestnorske kystlandskapet».

– Landskapet og stedet har vært inspirasjonskilde og utgangspunkt for prosjektutviklingen, og det var viktig å spille videre på dette og la havet og naturkreftene være med i designprosessen, med mål om å skape rom som kan muliggjøre å kunne oppholde seg nært på den rå naturen, sier Neuenkirchen Rosenberg til VG.