Fotball

Ødegaard sto over lokaloppgjør. Da tok hans svenske kompis ansvar.

Martin Ødegaard spilte ikke baskerderbyet mot Athletic Bilbao. Svenske Alexander Isak ble den store helten i 2–1-seieren til Real Sociedad.

Martin Ødegaard tar ikke del i La Liga-kampen mot Athletic Bilbao.
  • Truls Fenre

Real Sociedad - Athletic Bilbao 2–1

Selv om Martin Ødegaard ble friskmeldt før kampen, ble nordmannen hvilt i Real Sociedads 2-1 seier mot Athletic Bilbao søndag.

I lokaloppgjøret ble det en annen skandinav som tok hovedrollen. Svenske Alexander Isak bidro til seieren med mål og målgivende pasning.

Han fortsatte dermed storspillet i Real Sociedad-drakten. I midtuken scoret Isak to mål og la opp til de to andre da Real Madrid ble slått i kvartfinalen i cupen.

  • Har du lest denne? Haaland langt nede etter Dortmund-kollapsen: – Det er blytungt
Alexander Isak storspilte mot Real Madrid i midtuken. I søndagens derby var han på farten igjen.

Startet på benken

Sociedad-treneren valgte å starte med Isak på benken i søndagens oppgjør, men svensken kom inn og avgjorde kampen for Ødegaards lag.

Først la Isak vakkert opp til lagkamerat Portu før han selv avgjorde da han kranglet inn 2-1-seier etter at Bilbao hadde utlignet.

Bilbao-spiller Iker Muniain var en av flere profiler som ble hvilt før lagets cupsemifinale mot Granada, men spanjolen kom inn og fikk direkte rødt kort på tampen etter en grisetakling.

Ødegaard sto over

Det var uklart om Ødegaard ville bli klar til oppgjøret, etter at han pådro seg en lårhøne mot Real Madrid. Lørdag bekreftet imidlertid Sociedad-trener Imanol Aguacil at drammenseren var klar til dyst.

– Martin fikk seg en kraftig smell og haltet av banen, men han kom på trening og fremsto bra i går. Han er klar på at han vil spille uansett, sa Aguacil til TV 2.

Ødegaard ble byttet ut etter en drøy time, men noterte seg likevel for en scoring. Real Sociedad vant til slutt 4–3 og tok seg med det videre til semifinale i den spanske cupen.

Aleksander Isak starter heller ikke baskerderbyet, men er henvist til benken. Allerede torsdag skal Real Sociedad ut i semifinale mot sensasjonslaget Mirandés i Copa Del Rey. Til tross for friskmeldingen ønsker antagelig Aguacil å hvile Ødegaard til den kampen.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Real Sociedad
  3. La Liga