Fotball

Glimt nedkjempet bunnlaget Strømsgodset

Bodø/Glimt forsvarer plassen blant de tre beste i Eliteserien, mens Strømsgodset svever i nedrykksland etter 0–2 i Bodø.

Bodø/Glimt sikret 3.-plassen med 2-0-seier over Strømsgodset på Aspmyra søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

  • NTB

Bodø/Glimt – Strømsgodset (2–0)

– Vi blir rundspilt, men vi gjør dem gode. Vi må erkjenne at vi ikke er bedre, sa en selvkritisk Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes til Eurosport etter sesongens sjette tap.

Glesnes var uheldig og satte ballen i eget nett i 2. omgang.

Stemningen var en annen i Glimt-leiren.

– Dette var veldig gøy. Nå er vi tilbake på det nivået vi skal være på, sa Håkon Evjen etter å ha gått tapende av banen i de to foregående kampene.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var også svært tilfreds etter den sjette seieren i Eliteserien.

– Vi klarer å avgjøre de kampene vi skal avgjøre. Vi er i klar utvikling og har tatt 20 poeng, det er solid, sa Knutsen til Eurosport.

Les også

Brutal tilskuersvikt for flere eliteserielag. Men i noen byer går folk «mann av huse»: – Vi er veldig happy

Glimt-press

Bodø/Glimt så riktignok ikke ut som noe topplag i første omgang, da laget ikke var i nærheten av å overliste Strømsgodset på Aspmyra.

Det var et annet Glimt-lag som kom på banen i 2. omgang. Bodø-laget tok raskt kontroll og presset Strømsgodset lavt. Det ble i første omgang til noen halvsjanser og økende dominans høyt på motstanderens halvdel.

Lønn for strevet fikk Glimt-laget i det 64. minuttet. Unggutten Evjen var kjapp i beina da han skar inn i banen fra høyre side, rundet flere Godset-spillere og satte ballen langs bakken og til venstre for keeper Viljar Myhra fra 17–18 meters hold.

Selvmål

Bare fire minutter senere doblet Bodø/Glimt ledelsen. Håkon Evjen og Philip Zinckernagel kombinerte fint på høyrekanten inne i feltet hos Strømsgodset. Sistnevnte ble spilt fri og la hardt inn foran mål. Der ble Strømsgodsets Jakob Glesnes sist på ballen og 200 til hjemmelaget.

Ti minutter før slutt hadde Zinckernagel en eventyrlig sjanse til å punktere kampen. Alene med Myhre i Godset-buret trakk han imidlertid for langt til høyre og sjansen var forspilt.

Godset overtok mer av initiativet mot slutten av kampen, men klarte ikke å få ballen i mål.

Bodø/Glimt ligger trygt på 3. plass, mens Strømsgodset ligger på samme plass sett nedenfra.

(©NTB)

Les mer om

  1. Bodø/Glimt
  2. Strømsgodset IF