Fotball

Fornøyd med to spisser

Selv om TIL tapte og ikke klarte å score i går heller, kan både Zdenek Ondrasek og Runar Espejord få fornyet tillit på topp mot Viking.

FIKK SJANSEN PÅ TOPP: Runar Espejord kan få fornyet tillit på topp mot Viking – dersom Bård Flovik velger å beholde 4-4-1-1-formasjonen.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

ÅRÅSEN: TIL-trener Bård Flovik ønsket å teste ut hvordan det fungerte med «en og en halv spiss» i en 4-4-1-1-formasjon i gårsdagens kamp.

– Det som var spesielt bra i førsteomgang var at vi klarte å bruke 1+1 på topp, uten at det gikk utover balansen i midtbaneleddet. Det gjorde meg optimistisk med den kraften og løpskapasiteten vi har, sier Flovik til iTromsø.

– Nå var dette en gresskamp og det blir en annen type kamp på kunstgresset (mot Viking) søndag, men dette var en veldig nyttig kamp å få, legger han til.

– Mange muligheter

Også kaptein Simen Wangberg var fornøyd med to spisser.

– Det fungerte bra. Jeg synes begge spilte en veldig god kamp, fant de riktige avstandene seg imellom og klarte å jobbe sammen. Det er kanskje noe vi får bruk for utover også. Det handler om å få de mest «på ballen», og vi kan slå innlegg på dem også. Det er mange muligheter med to sentralt, sier Wangberg.

Men Flovik vil ikke si om det blir samme formasjon i Viking-kampen søndag.

BRENTE KJEMPESJANSE: Zdenek Ondrasek hadde TILs største mulighet mot Lillestrøm. Her forsøker han å stoppe Lillestrøms Marius Amundsen i en kamp som ble spilt i vår.

– Jeg har ikke lyst til å konkludere nå. Jeg bedømmer ut fra det jeg har sett nå. Dette var en treningskamp og nyttig trening for oss, så skal vi evaluere og legge en strategi foran Viking-kampen, sier han.TIL var best før pause og skapte tre store muligheter før det var gått en halvtime.

Først etter 14 minutter, da Wangberg skjøt over fra god posisjon. Syv minutter senere la Magnus Andersen inn til Mikael Norø Ingebrigtsen, men han fikk ikke avsluttet ordentlig da han var alene ved bortre stolpe. Den tredje sjansen var enorm. Norbye kom fram på et flott raid på høyresiden, la inn til Zdenek Ondrasek, men tsjekkeren avsluttet svakt over mål.

– Jeg synes vi gjorde en veldig, veldig god førsteomgang – en strålende bortekamp mot et toppet Lillestrøm-lag. Vi dominerte og skapte flest sjanser, fikk mange dødballer, men det er nok en «repeat» – vi klarte ikke å score, sier Flovik.

I løpet av de fem siste minuttene av omgangen hadde Lillestrøm to gode sjanser, men klarte ikke å score.

– Skulle hatt straffe

Andre omgang ble kvalitativt dårligere, og preget av mange bytter hos begge lag. I det 50. fikk LSK straffe da Wangberg felte Fred Friday i bakken. Straffen satte Malaury Martin greit i mål.

Lillestrøm hadde mye av banespillet i omgangen, men «Gutan» fikk til en liten sluttspurt det siste kvarteret. Remi Johansen hadde en god sjanse til å utligne med pannebrasken, men fikk ikke avsluttet ordentlig.

– Der skulle vi hatt straffespark igjen. Remi fikk et spark i hodet da han skulle sette den inn, uttaler Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien