NFF har bedt Jim Solbakken om forklaring

NFFs jurister gransker flere av overgangene til fotballagenten.

Norges Fotballforbund ser nærmere på overganger der agent Jim Solbakken har vært involvert.
  • Roar Lyngøy

Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Kjetil Siem, bekrefter at forbundet tar beskyldningene mot Jim Solbakken på alvor.

– Dette er en pågående prosess som våre jurister jobber med. De snakker selvsagt med Solbakken, sier Siem til Bergens Tidende.

Nye påstander

Det var fotballmagasinet Josimar som i en lang artikkel hevdet at Solbakken har brutt regelverket eller opptrådt klanderverdig i forbindelse med flere spilleroverganger.

De siste dagene har saken blusset opp igjen i media. Torsdag uttalte speideren Jon Thorstensen seg til TV 2, og her fikk Solbakken mye kritikk for å skifte hatt i forbindelse med spilleroverganger.

– Jim er fasiten på hvorfor man ikke bør bli fotballagent, sa Thorstensen.

VGfulgte fredag opp med en sak om Jonathan Parr. I rundt ett år skal Parr ha trodd at han hadde en skriftlig agentavtale med Solbakken. Ifølge VG var overraskelsen stor da Solbakken angivelig fortalte at avtalen ikke var gyldig, siden representasjonskontrakten ikke hadde blitt sendt inn til NFF.

Jonathan og faren Roger Parr skal ha fått vite dette rett før forhandlingene med Crystal Palace.

Forholder seg til jussen

NFFs tidligere gjennomganger av overganger der Solbakken har vært involvert, har ikke avslørt noe ulovlig.

– Det viktigste er hva jussen sier, ikke spekulasjoner i media, sier Kjetil Siem til Bergens Tidende.

Han sier at han tror gjennomgangen vil ta tid fordi dette er snakk om internasjonale overganger.

– Mange av våre landslagsspillere samarbeider med Jim Solbakken, og vi har et godt forhold til ham. Men vi må selvsagt følge alle våre prosedyrer når slike saker kommer, sier Siem.

Også fotballpresident Yngve Hallén er under granskning etter korrupsjonsanklagene som kom frem i boken «Fotballagenten» skrevet av tidligere agent Knut Høibraaten. Jurister i Norges Idrettsforbund vurderer nå sannhetsgehalten på det som kom frem i boken.