Fotball

Ronaldo avslører Fergusons raseri: - Han sparket alt

Den legendariske Manchester United-manageren hadde et voldsomt temperament.

- Det var ganske så utrolig å se, men vi hadde godt av det, sier Cristiano Ronaldo om temperamentet til sin tidligere manager i Manchester United, Sir Alex Ferguson.
  • Roar Lyngøy

Det avslører tidligere United-spiss Cristiano Ronaldo i en BBC-dokumentar om Ferguson som skal sendes kommende søndag.

– Noen ganger når vi hadde spilt dårlig eller tapt en kamp, sparket han i stoler, skor, ja han sparket alt som var i nærheten. Han var så rød og kunne skjelle en ut fordi en ikke hadde spilt ballen, sier Ronaldo i dokumentaren «Sir Alex Ferguson: Hemmeligheten til suksess».

Les også

Nå er halve Madrid glad for at han aldri ble Manchester United-keeper

– Lærte av det

LEGENDE: Sir Alex Ferguson ga seg som Manchester United-manager i 2013. Her takker han fansen etter hans siste kamp som sjef, mot West Bromwich 19. mai 2013.

Ronaldo, som nå spiller i Real Madrid, mener at spillerne av og til trengte en «hårføner».– Det var ganske så utrolig å se, men vi hadde godt av det. Vi lærte av det, sier han ifølge Daily Express.

Mange har fått kjenne på vreden fra Ferguson. Den mest kjente historien er nok den om David Beckham som fikk en sko kastet i fjeset.

Ferguson ledet United fra 1986 til 2013. Skotten har uttalt at Ronaldo er en av fire spillere i verdensklasse som han har ledet.

– Eric Cantona utgjorde en forskjell da han kom til klubben i 1993. Paul Scholes og Ryan Giggs spilte i Premier League i 20 år, og de utgjorde en forskjell. Og selvsagt var Cristiano Ronaldo viktig. Han og Lionel Messi er verdens to beste spillere, sier Fergie.

Angrer ikke på Moyes

I dokumentaren sier Ferguson at United ikke gjorde en tabbe ved å ansette David Moyes som hans etterfølger. Moyes varte kun i åtte måneder før det var duket for Louis van Gaal.

– Jeg synes ikke at vi gjorde feil i det hele tatt. Vi valgte en god fotballmann. Dessverre gikk det ikke bra for David. Men da vi hentet ham gjorde vi det som var best ut fra forutsetningene, sier 73-åringen ifølge BBC.

– Jose Mourinho var på vei tilbake til Chelsea, Carlo Ancelotti var på vei til Real Madrid, Jürgen Klopp hadde signert med Dortmund mens Louis van Gaal skulle lede Nederland i VM, sier Ferguson.

Les også

  1. Ronaldo risikerer verste måltørke på fem år

  2. Spansk avis advarer Real Madrid-stjernene mot denne nordmannen

  3. Ronaldo: Jeg er stolt over å ha gjort 500 mål i karrieren

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Manchester United