Fotball

Skjelvik: - Vi må være smartere

Rosenborg så ut som en million i en time i onsdagens mesterligakvalifisering. Så la Apoel om formasjonen og skapte kaos for trønderne.

Jørgen Skjelvik mot Apoel FCs Zhivko Milanov i kampens andre omgang.
  • Marius Dahl

ROSENBORG-APOEL 2-1

Det var kvelden da Rosenborg skulle sikre seg et gyllent utgangspunkt i dobbeltoppgjøret verdt 50 millioner. Med avansement på Kypros neste uke er Rosenborg som kjent sikret Europa League-gruppespill og startpremier på 100 millioner, kontra de 50 milionene man får for å kvalifisere seg via kvalifiseringen.

LES OGSÅ:

Les også

Den enorme millionforskjellen

Men selvfølgelig aller viktigst — muligheten til å ta seg til Mesterligaen for første gang på ni år. Heller ikke der stusselige premiepenger.

Med 2-0 på måltavla - fullt fortjent etter fem-seks store målsjanser før pause - så det meget bra ut for Rosenborg. Så la gjestene om formasjonen.

LES OGSÅ:

Les også

Bruttern lover mål på Kypros: - Spørsmålet er bare hvor mange

(KREVER INNLOGGING)

Les også

RBKs beste hadde internasjonalt driv fremover

(KREVER INNLOGGING)

— Siste halvtimen er svak

— Jeg presterer egentlig som resten av laget - bra i en time, og så blir vi litt slitne og finner ikke ut av formasjonen deres. Noen presser høyt, mens andre ligger lavt. Vi finner ikke avstandene, sier venstreback Jørgen Skjelvik.

— Den siste halvtimen er svak, slår han fast.

Midtveis i andreomgangen skjedde det som hele Trøndelag snakket om at ikke skulle skje. Kypriotene hadde gradvis spist seg litt inn igjen i kampen etter at Rosenborg gikk til pause med 2-0 etter en bunnsolid omgang. Utgangspunktet så veldig lovende ut før avreise til Nicosia mandag.

Så slo Ioannis Gianniotas inn fra hjørnet av 16-meteren - et innlegg Holmar Eyjolfsson bare skulle banke unna. Islendingen fikk derimot et dårlig treff, og ballen lå plutselig på sølvfat til Georgios Efrem, som hamret inn reduseringen.

Plutselig sto Rosenborg igjen med et utgangspunkt som vil øke blodtrykket til Kåre Ingebrigtsen & co de neste seks dagene.

LES OGSÅ:

Les også

  1. RBK snuser på Forren

  2. Skummelt utgangspunkt for Rosenborg

— Kan ikke kjøre over dem i 90 minutter

— De legger om formasjonen til to indreløpere og noen vil stå høyt, mens andre er mer usikre. Da blir vi lange, og de får rom. På Kypros må vi være smartere og mer kompakte, sier Skjelvik.

— Vi må være smarte, selv om vi er gode hjemme kan vi ikke kjøre over dem i 90 minutter. Vi møter et godt europeisk lag, fortsetter han.

For Rosenborg kjørte til tider over gjestene fra Kypros. Jørgen Skjelvik og venstresiden var svært sentral da Rosenborg festet grepet med to scoringer og flere store muligheter før pause.

Skjelvik var først sentral da Christian Gytkjær sendte Rosenborg i ledelsen etter 22 minutter. Med en fin stikker stakk han bak forsvarsrekka til Apoel og serverte Gytkjær på blankt mål, og Rosenborg hadde scoret det viktige førstemålet. Rett før pause smalt det igjen da Midtsjø fant Skjelvik med et flott forarbeid. Skjelvik avsluttet klinisk i nærmeste hjørne og sendte trønderne til himmels.

Selvkritisk Skjelvik

Også mellom målene hadde Rosenborg flere gode muligheter, som da de Lanlay kjørte karusell med Zhivko Milanov på venstresiden, og rogalendingens retur var innom både Gytkjær og Jensen før kypriotene fikk avverget, til et enormt sukk fra 13.200 feststemte trøndere.

— Vi lykkes med å skape overtall, og både Yann-Erik og Fredrik er gode en mot en, noe som gjør at vi kan dra av folk og skape rom. Det hjelper veldig. Timingen på overlappene mine var gode slik at jeg fikk noen gode muligheter, sier bærumsgutten selv.

Målpoengene var hans første for sesongen. For dårlig mener han.

— Som back i Rosenborg skal man ha noen scoringer og målgivende i løpet av året, så det var på tide, sier Skjelvik.

- Folk får mene og skrive hva de vil

Det har i det hele tatt vært mer negative fortegn rundt den fotrappe venstrebacken så langt denne sesongen enn i foregående sesong. Boikotten av Adresseavisen etter 1 på børs mot Sogndal er ett eksempel, og det var Skjelvik som fikk mye av støyten da Norrköping skapte kamp igjen med 3-1-reduseringen i forrige kvalifiseringsrunde til Mesterligaen.

Skjelvik er uenig i at det er så svart-hvitt som så.

— Jeg tenker ikke noe på det, jeg jobber hver uke med å bli bedre og få det ut i kamp. Folk får mene, skrive og gi karakterer i hytt og gevær også, sier han.

- Stor tro på at vi scorer

— Det har vært langt bedre defensivt enn offensivt så langt, men jeg lover å komme mer med etter hvert. Det skyldes nok også litt at høyresiden vår har vært så bra som den har vært. De har mer overtall og da er spillet vårt naturligvis mest på den siden. Selv om jeg har mer å vise, er jeg fornøyd med første halvdel av sesongen, sier Skjelvik.

- Hva slags tur blir det til Kypros med 2-1-seier fra første kamp?

— Vi får en tur som vi kommer til å trives med. Finner vi avstandene og er smarte, vil vi få gode kontringsmuligheter som bør gi mye målsjanser. At vi kommer til å score, har vi stor tro på. De må score, minner han om.

Returkampen mot Apoel spilles tirsdag 2. august.

Les mer om

  1. Champions League
  2. APOEL FC
  3. Rosenborg BK