Fotball

Herd gir ikke opp tross stortap

Selv om Herd tapte 2-5 mot Raufoss, har de fortsatt ikke gitt opp håpet om å holde plassen.

OPTIMIST: Amund Skiri tror Herd kan klare seg.
  • Øyvind Godø

RAUFOSS-HERD 5-2

Opprykksjagende Raufoss viste ingen nåde og sendte Herd tilbake til Sunnmøre med fem baklengs i sekken.

Til neste år kan det være to divisjoner mellom lagene, men i år kjemper Herd og Raufoss i hver sin ende i samme divisjon og i samme avdeling.

Som ventet ble det en tøff oppgave for Amund Skiris unge mannskap. Enklere ble det ikke av at toppscorer Kenneth Diallo måtte forlate banen med skade midtveis i 1. omgang.

– Vi mistet oppspills— og kontringspunktet vårt. Dermed måtte vi snu om på kampplanen og holde mer på ballen, forteller Herd-trener Amund Skiri.

Kontringssterke Raufoss fikk et ideelt kampbilde da de scoret to kjappe mål rundt Diallos skade. Dermed kunne de kjøre sine livsfarlige kontringer.

Tok tak i pausen

Skiri og Herd tok tak i pausen og leverte en oppløftende 2. omgang mot serielederne.

– Det ble en spesiell kamp, men jeg synes vi gjør en fin prestasjon i 2. omgang. Det er mye ungt og urutinert, men vi går ut og gjør det vi blir enige om, sier Skiri.

Vegard Bruland ordnet 1-2-reduseringen etter forarbeid av Patrik Dønheim Hjelmset, men Herd-optimismen forsvant minutter senere da Kristian Onsrud og tidligere Sheffield Wednesday-spiller Rocky Lekaj økte vertenes ledelse til 4-1. ## 15-åring imponerte

Seks minutter før full tid sørget Diallo-erstatter Kristian Halvorsen for en liten smak av ny optimisme. 15-åringen imponerte mot Raufoss og scoret etter en presis avslutning med innsiden av foten.

– Kristian var positiv. Det samme var Eivind Skovly, som kom inn og tok nivået bra. Selv om vi manglet viktige offensive spillere, klarer vi å utnytte Raufoss' defensive svakheter. To mål er bra mot serielederne, men fem baklengs er ikke like bra, sier Skiri.

Mats Haugeland fastsatte nemlig sluttresultatet til 5-2 like før slutt.

– Å slippe inn fem mål er ikke trivelig. Tabellsituasjonen har ikke forandret seg mye, så vi gir fremdeles ikke opp, sier Herd-treneren.

  • Vi er optimistiske, men samtidig realistiske. Vi vet det blir tøft. Men vi har vunnet to strake kamper tidligere, og om vi gjør det igjen, er vi plutselig med.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Raufoss Fotball
  3. SK Herd