Guardiola: - Umulig å stoppe Messi

Bayern-sjefen mener Barcelona-angriperen rett og slett er for god.

Pep Guardiola vet at Bayern får en vanskelig oppgave når tyskerne må stoppe sjefens gamle elev Lionel Messi.
  • 100% Sport

Bayern München-trener Pep Guardiola levner ikke spillerne sine rare sjansene til å stoppe Lionel Messi i onsdagens mesterligasemifinale mot Barcelona.

Pep Guardiola er forberedt til kampen mot Barcelona.

Den lille argentineren har vært gnistrende god de siste månedene, hvilket har begeistret også hans gamle sjef. Da Barcelona sendte Manchester City ut av mesterligaen i åttedelsfinalen, satt Bayern-treneren på tribunen. TV-bildene viste en Guardiola som ristet vantro på hodet etter å ha sett Messi gjøre sine kunster.— Du stopper ikke Messi i den formen han er i nå, sier Guardiola foran onsdagens storkamp i Barcelona.

— De siste månedene har han vært helt ustoppelig. Han er bare for god. Man kan kanskje prøve ulike taktikker, som å være tett på ham og gjøre det vanskelig for ham å motta ballen, men en spiller med et sånt talent er det umulig å forsvare seg mot, tilføyer han.

svp://11856?view=sa

Høydepunkter Barcelona-Paris St. Germain

Andre måter

Tro imidlertid ikke at Guardiola uten videre har gitt opp å sende sin tidligere arbeidsgiver ut av årets mesterliga.

— Vi må bare finne andre måter å vinne kampen på, sier Bayern-sjefen.

Lionel Messi har scoret 51 mål i ulike turneringer denne sesongen, og utgjør en formidabel angrepsrekke sammen med Luis Suárez og brasilianske Neymar. Til sammen har trioen scoret 108 mål denne sesongen. Det er ny klubbrekord.

Les også

Nå er Ronaldo mestscorende i Champions League

Guardiola tror også det blir nytteløst å slå Barcelona ved å spille på samme måte som katalanerne gjør — med mye ballbesittelse.

— Ingen slår Barcelona i ballbesittelse. Sånn har det alltid vært, sier han.

— Vi må bare gjøre det jeg tror er nødvendig, så får vi se hvem som går til finalen i Berlin, tilføyer Bayern-treneren.

Få svakheter

Bayern München har allerede sikret seg ligagullet i årets bundesliga, men røk nylig ut av den tyske cupen i semifinalen mot Borussia Dortmund. Etter den kampen sa Guardiola at det skal mer til enn et ligagull for å tilfredsstille klubbens eiere.

Dermed må spanjolen nesten lede laget til finalen i årets mesterliga på bekostning av Barcelona. Det blir ikke lett.

— Det er vanskelig å finne svakheter i et Barcelona-lag som har så mange gode spillere, men vi skal prøve å bruke verktøyene våre så godt vi kan, sier Guardiola.

Les også

Matchhelt Tévez: - Jeg ville gi noe tilbake

Han innrømmer gjerne at gjensynet med Camp Nou vil bli emosjonelt.

— Det er fantastisk å være her, og det er umulig ikke å tenke på alle gamle minner. Jeg visste at jeg ville komme hit med andre lag, men jeg er ikke her for at folk skal takke meg. Jeg er her for å gå til finale, sier Bayern-sjefen. (©NTB)