Vi er ikke bare et lag i Tippeligaen

SUPPORTERBLOGG: Talentutvikling. Det eneste ordet som er viktigere enn Tippeligaen.

LYS FREMTID: Bodø/Glimt har flere spennende unggutter på gang. Blant annet Morten Konradsen.
  • Jørund Johansen

Bodø/Glimt er med i det gjeveste selskapet i Norsk fotball. Vi får spille sammen med de store gutta i Tippeligaen. Hvor bra vi gjør det er en annen sak. Men hva annet kan vi egentlig skryte av? Ett ord. Talentutvikling. Det er et ord jeg bruker med stolthet. For talenter har vi utviklet, og enda flere blir det.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Og mine damer og herrer, vi har produsert mange gode fotballspillere i denne lille byen. Helt siden Harald "Dutte" Berg og fram til Patrick Berg. Vi har hatt så mange flotte talenter på Aspmyra, så mange fantastiske fotballspillere. Man kommer ikke unna "Dutte" når man tenker på Bodø og Glimt. Men sønnene var ikke noe dårligere.

Runar og Ørjan

Runar og Ørjan Berg først og fremst. Arild var også et ufattelig spennende talent, men dessverre måtte han gi seg på grunn av sykdom. Ekspertene tør ikke tenke på hvor langt han kunne nådd dersom han hadde fått fortsatt. Men uansett, tilbake til Runar og Ørjan.

Eldstemann Ørjan Berg har spilt for Glimt, Rosenborg, 1860-Munchen og FC Basel for å nevne noen. Han har vunnet Tippeligaen åtte ganger og cupen fire ganger. Fantastisk. Runar har på ingen måte vært noe dårligere. Fire seriegull og tre cupmesterskap. Vi er stolte av disse to gutta. Stolt!

Johansen og Konradsen

Og vi har så mange flere. Og hvis jeg tenker på nyere tid så er jeg nødt til å nevne Stefan Johansen og Anders Konradsen. Det råder vel tvil om hvor godt Stefan gjorde det i Glimt-trøya, men han var der. Og Godset-karrieren var helt magisk, og siden har det fortsatt slik.

Årets midtbanespiller i 2013, Årets Kniksen i 2015 og Årets spiller i skotsk Premier League i 2014/2015-sesongen. Et eventyr, og min absolutte favorittspiller! Anders på sin side var fantastisk i Bodø og like fantastisk i Godset. Deretter skulle også han få smake på profflivet i utlandet. Frankrike og Rennes er hans hjemplass for øyeblikket. Intet mindre enn imponerende.

Flere Askeladder?

Men dette er fortid. Vi er så klart stolte av hva Glimt har fått til og hva gutta selv har fått til, men kommer det flere slike Askeladd-historier? Ja, det har jeg absolutt troen på. Gutta nede i aldersklassene slutter aldri å imponere meg.

Jeg har selv spilt mot de som spiller på G16-laget til Glimt. Herlige gutter. Fantastiske fotballspillere. Jeg har sett dem trille ball i hatt med spillere som godt kunne vært foreldrene deres. Og de gjør det godt i den nasjonale G16-serien.

2. plass, kun slått av Stabæk på målforskjell. Martin Antonsen, Andreas Van Der Spa og Adrian Skindlo er gutter jeg godt kan nevne, gutter jeg har tro på.

En av de mest spennende

Men vi har jo noen der oppe allerede. Morten Konradsen er det knyttet stor spenning til. Ikke bare i Bodø. Lars Tjærnås har satt ham på listen over de ti mest spennende talentene i Tippeligaen, og jeg sier meg enig. Patrick Berg, forøvrig sønn av Ørjan Berg, er også en spiller jeg har store forventninger til. En silkemyk pasningsfot og en herlig ro. Gutten er skapt for å spille fotball.

Jeg håper det blir talenthistorier i fleng i framtiden. Jeg håper samtlige tar steget opp. Glimt skal være en talentfabrikk, det er i hvert fall det jeg synes er gøy. Og man merker det på Aspmyra også. Det blir stor jubel når Konradsen og Berg kommer inn, folk liker unge talenter.

Unge, lokale talenter. Det er vel litt av gleden ved å holde med Glimt, ikke sant? Vi produserer fotballspillere i høy klasse, til enhver tid. For oss som kjente til Stefan Johansen i hans tid i Glimt, så kan jeg vel bare si en ting.

Hvis den gutten der kan klare det, så skal de aller fleste klare det! Stefan er et forbilde, og det håper jeg flere blir i løpet av fremtiden.