Fotball

Karadas om vrakingen: - Jeg har hatt en tung natt, så ærlig skal jeg være

Brann: — Trenger noe nytt. Karadas: - Jeg hadde fortjent å være med videre.

Azar Karadas møtte pressen dagen etter at det ble kjent at han er ferdig i Brann etter sesongen. Bjørn Erik Larsen

 • Øystein Vik

— Jeg er selvsagt veldig skuffet, og føler at jeg hadde fortjent å være med videre. Jeg har prestert nok til å forsvare en plass for Brann i 2017. Det står jeg på, sier Azar Karadas.

Les også

«Azar Karadas, du kommer til å bli sårt savnet. Hvordan skal vi klare oss uten deg?»

Torsdag kveld ble det klart at 35 år gamle Karadas er ferdig i Brann. Etter sesongen får han ikke fornyet sin kontrakt. Dermed er det over, for en spiller som har vært et ikon i Brann siden han kom til Stadion for første gang i 1998. — Det var en tung kveld og en tung natt etter at jeg fikk beskjeden. Så ærlig skal jeg være. Jeg er et menneske jeg også, og det var en tung beskjed å få, sier Karadas.

Azar Karadas sier han er opptatt av å avslutte sesongen på en god måte. Bjørn Erik Larsen

Eidaren har ikke startet for Brann i serien i år, men har vært brukt som innbytter 18 ganger. Han har puttet fire ganger. Nå har Brann-ledelsen landet på at Karadas ikke skal være i Branns tropp i 2017. ## Uenig

Karadas er klar på at han kunne ha vært superinnbytter også i årene fremover. Selv om det har vært en rolle han både har elsket og hatet.

— Det har vært tøft og utfordrende å ha den innbytterrollen, men samtidig har jeg elsket den. Jeg kunne ha gjort det i ett , to eller tre år til. Men nå har klubben tatt et annet valg.

Branns sportssjef Rune Soltvedt sier det ikke var lett å fortelle Karadas at det ikke blir ny kontrakt.

— Det er en ren sportslig vurdering som ligger bak som går på hvordan vi ser for oss neste år og de kommende årene, sier Soltvedt.

Han lar det skinne gjennom at økonomi spiller en rolle når han skal bygge stall, og nevner at Brann er i rød sone, og at lønnsbudsettet og overgangsbudsjettet er stramt.

— Azar er helproff, jobber veldig hardt, men han har ikke påvirket i høst slik han har gjort tidligere. Men jeg vil ikke si noe annet enn at han har gjort det bra, sier Soltvedt.

Både Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen var klare på at det har vært tungt å avskilte Karadas da de lot seg intervjue etter Branns trening fredag.

— Vi har ikke råd til å ha den spisskompetansen (Karadas står for) i klubben. Han er en spiller som har spilt i snitt 10 minutter i de 18 kampene i år. Han kunne sikkert levert fremover også, men vi tenker på å bygge et lag mot 2017, og da prioriterer vi slik , sier Nilsen.

Brann-treneren ønsker å utvikle det offensive spillet, og har valgt vekk Karadas som først og fremst har sin styrke som rå i luften og i dueller.

— Vi ønsker stor forflytningsevne, at vi skal løpe mye og at det skal være trøkk i oss. Azar har sine spissferdigheter, og har vært til tider nyttig. Så er spørsmålet om vi skal fortsette med det, eller få inn noe annet. Vi tror det er riktig det vi har gjort, men vi vet aldri, sier Nilsen.

Les også

Slutter på dagen i Brann - klubben krevde taushet i avtalen

Karadas er klar på at han ikke er bitter på Brann, og at han nå vil gjøre alt han kan for at Brann skal ta medalje i år. Han går også langt i å antyde at han ønsker å komme tilbake til Brann. Karadas har begynt på trenerutdanning, uten at han har bestemt seg for hvilken rolle han eventuelt ser for seg å forfølge innenfor fotballen etter at karrieren er over.

— Min dør mot Brann er aldri lukket. Jeg er veldig glad i klubben. Jeg har opparbeidet meg stor erfaring fra karrieren min som ikke kan kjøpes, sier Karadas som bor i Bergen med familien sin.

Usikker på fremtiden

Det er kort tid siden Karadas fikk beskjed om at han er ferdig i Brann etter sesongen. Om han legger opp eller ikke til neste år, er ikke avklart ennå.

— Kroppen er tipp-topp og motivasjonen min er veldig god. Nå må jeg tenke meg om når det gjelder hva jeg skal gjøre. Jeg har hatt hyggelige henvendelser både før jeg fikk beskjeden og i etterkant, sier Karadas.

- Har Brann kommunisert ærlig med deg gjennom sesongen når det gjelder om du skulle få fortsette eller ikke?

— Hva jeg har snakket med klubben om, får være mellom meg og dem, jeg har mine synspunkter, men de tar jeg internt. Så får vi se om jeg vil snakke mer om det senere. Nå har jeg fullt fokus inn mot kampen mot Bodø/Glimt, sier Karadas.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Branns sportssjef: - Azar har ikke vært bare blid på oss

 2. FOTBALL

  Karadas er ferdig i Brann

 3. FOTBALL

  «Azar Karadas, du kommer til å bli sårt savnet. Hvordan skal vi klare oss uten deg?»

 4. FOTBALL

  Slik hyller Huseklepp kompanjongen Karadas

 5. FOTBALL

  Karadas var egentlig avskrevet av Brann. Nå er han en av Lars Arne Nilsens viktigste menn.

 6. FOTBALL

  Azar Karadas forlenger med Brann: - Umulig å si når han slutter å spille fotball