Fotball

Chicharito reddet poeng for United

<p>Lå under med tre, men kom tilbake i London.</p>

Manchester United's Javier Hernandez, right, celebrates with team mates after equalizing against Chelsea during their English Premier League soccer match at Chelsea's Stamford Bridge Stadium in London, Sunday, Feb. 5, 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
  • Reidar Løfaldli

Chelsea — Man Utd 3-3:

Det endte til slutt uavgjort i dagens toppkamp i Premier League. Chelsea dominerte og ledet på et tidspunkt i andre omgang 3-0, men Manchester United skal aldri avskrives. Wayne Rooney scoret to ganger på traffe og Javier Hérnandez headet inn 3-3 og reddet ett poeng for Sir Alex Fergusons menn etter en fantastisk fotballkamp.

  • Vi følger Man Utd: Siste nytt om klubben her

Med uavgjort på Stamford Bridge sakker United akterut i forhold til byrival City på topp av tabellen. De lyseblå slo Fulham i går og leder nå med to poeng. For Chelsea begynner det å bli langt opp til Tottenham på bronseplass. London-laget skal også få hard kamp om fjerdeplassen på tabellen, med Newcastle, Arsenal og Liverpool jagende bak.

– Vi hadde en forferdelig start på 2. omgang. Det er aldri enkelt å komme tilbake når du er tre mål bak, men spillerne ga likevel alt for å få et resultat. For de nøytrale må det ha vært en fantastisk kamp, men jeg synes vi tapte to poeng. Vi var klart det beste laget, sa Sir Alex Ferguson ifølge NTB.

– Dette føles selvfølgelig som et tap som er vanskelig å svelge. United gjorde en stor snuoperasjon. Vi hadde seieren i hendene, men lot det glippe. Det var enkelte rare dommeravgjørelser mot oss. Vi var uheldig på den andre straffen, sa Chelsea-manager André Villas-Boas.

Ropte på straffespark

Åpningsminuttene på Stamford Bridge var preget av muligheter begge veier, og det gikk bare åtte minutter før vi fikk den første situasjonen som vil bli husket. Ashley Young tråklet seg igjennom Chelsea-forsvaret og falt i duell med José Bosingwa. United-vingen fikk frispark imot seg for hands.

Etter elleve minutter kom nok en kontroversiell situasjon. Danny Welbeck ble felt på 16-meterstreken av Chelsea-debutant Gary Cahill. Dommer Howard Webb vinket spillet videre nok en gang til store protester fra Manchester Uniteds ledere og spillere.

DISPUTT: United-spillerne er ikke enige med dommer Howard Webb. (Foto: Digitalsport)

Kampens største mulighet så langt kom etter en snau halvtime. Wayne Rooney stormet fram på høyresiden og sendte en flott stikker i retning Danny Welbeck. Branislav Ivanovic fikk kastet seg frem og avverget sjansen.

Chelsea tok ledelsen på et noe pussig vis etter 35 minutter, på det som var lagets første skikkelige mulighet. Danny Sturridge lurte Patrice Evra og prøvde å legge inn foran mål. Ballen traff Jonny Evans og gikk inn bak en sjanseløs David de Gea.

TIDLIG JUBEL: Chelsea feirer 1-0-målet. (Foto: Digitalsport)

Drømmemål av Mata

Sturridge sto bak mye på Stamford Bridge, og den unge angriperen fyrte løs fra langt hold like etter ledermålet slik at de Gea måtte strekke seg i hele sin lengde for å avverge. Welbeck var Uniteds mest aktive i første omgang, og etter 40 minutter samspilte han fint med Rooney og presset Petr Cech til å gjøre en god redning.

Det eksploderte nærmest ett minutt etter pause på Stamford Bridge. Fernando Torres slo ballen fra høyre, på bakerste stolpe fikk landsmann Juan Mata drømmetreff med venstrebeinet og ballen suste i mål. En vidunderlig scoring av spanjolen.

DRØMMEMÅL: Juan Mata treffer på volley og David de Gea er sjanseløs. (Foto: Digitalsport)

Og Chelsea fikk sitt tredje på litt heldig vis etter 51 minutter. Mata la inn denne gangen, David Luiz var helt umarkert inne i feltet, og brasilianerens heading gikk via skulderen til Rio Ferdinand og i mål.

HELDIG: David Luiz header via Ferdinand og i mål til 3-0 etter drøye 50 minutters spill. (Foto: Digitalsport)

Statistikksenter Premier League:

To United-straffer

United fikk sitt etterlengtede straffespark etter 56 minutter da Sturridge var klønete i duell med Patrice Evra. Wayne Rooney var sikker fra elleve meter og United var tilbake i kampen igjen.

12 minutter etterpå fikk United straffe på ny. En klønete Ivanovic skled og felte dermed Danny Welbeck. Rooney var like sikker som sist, og det var plutselig kamp igjen.

STRAFFE NUMMER TO: Wayne Rooney ga United håpet tilbake. (Foto: Digitalsport)

United overtok et visst initiativ og innbytter Javier Hernández hadde et godt skuddforsøk etter 74 minutter. Like etter repliserte Michael Essien med et godt forsøk som de Gea måtte sende til corner.

Fernando Torres fikk en kjempesjanse til å stoppe sin måltørke et snaut kvarter før slutt, men inne i feltet, etter å ha lurt Evans, ble spanjolen ubesluttsom, og United-forsvaret fikk avverget.

Sju minutter før slutt kom utligningen. Welbeck la inn fra høyre, Rooney fikk ballen og skjøt, men forsøket gikk ut til Ryan Giggs på venstre kant. Waliseren la inn til Hernández foran mål, og meksikaneren stanget inn 3-3. Et strålende frisparkforsøk av Mata på overtid kunne avgjort kampen i Chelseas favør, men David de Gea var på plass med en kjemperedning, og det endte 3-3 på Stamford Bridge.

REDDET UAVGJORT: Javier Hernández stanger inn 3-3 bak Petr Cech. (Foto: Digitalsport)

Les også

  1. Har du Cissétt på maken?

Les mer om

  1. Engelsk fotball