Berg: - Ikke så grå som folk skal ha det til

<p>Lillestrøm-trener Henning Berg mener klubben ikke er grå og kjedelig.</p>

- IKKE GRÅ: Henning Berg mener ikke at LSK fremstår som kjedelige.

Lillestrøms mangel på sportslige resultater har ført til påstander om at ingen i fotball-Norge lenger bryr seg om klubben. Samtidig har det oppstått rykter om spilleropprør og misnøye med trener Henning Berg. I går kveld stilte derfor Berg, sportsdirektør Torgeir Bjarmann og arbeidende styreleder Per Mathisen opp for å svare på supporternes spørsmål.

— Jeg synes ikke klubben er så grå som folk skal ha det til, det er ikke minst Kanari-Fansens støtte et godt eksempel på. Da vi spilte bra i vår fikk vi også mye medieomtale. Vi skulle selvfølgelig hatt like mye oppmerksomhet som da klubben gikk for gull for noen år siden, men nå er målet først og fremst å overleve økonomisk, sier Berg.

Arbeidende styreleder Per Mathisen mener derimot det er rom for forbedring i forhold til klubbens synlighet utad.

- Vi ønsker ikke å bli anonyme slik at engasjementet blir borte og ingen bryr seg. Vi tar signalene og ønsker å fremstå litt spenstigere i media. Jeg lover at vi skal gjøre det vi kan for å bli mer fargerike.

Kritiske til Berg

Supporterne på møtet var ivrige med de kritiske spørsmålene til trener Berg. En mente han ikke var rett mann for LSK, og at den diktatoriske lederstilen hans hadde ført til opprør i spillergruppa.

— Jeg hadde vært enig i at jeg ikke hadde vært rett mann dersom forholdene hadde vært slik de fremstilles. Men jeg kjenner meg ikke igjen i det og er derfor overrasket over påstandene. Det er derimot helt normalt at folk starter rykter når det går dårlig, sier Berg, som fikk kontant støtte av sportsdirektør Bjarmann.

- Jeg kan si med en gang at det ikke finnes noe spilleropprør i klubben. Det er bare tull og kan legges dødt med en gang, tordnet Bjarmann, LSK-supporternes store helt gjennom 15 sesonger som spiller.

Mental knekk

Etter en god serieåpning lå Lillestrøm i toppen da serien tok VM-pause i juni. Så kom to strake hjemmetap mot Vålerenga og Rosenborg, og dermed fulgte syv kamper uten seier. Laget raste på tabellen, og supporternes misnøye kom for alvor til syne etter at laget ble rundspilt av Molde forrige hjemmekamp.

— Etter ferien har det gått trått og jeg skjønner derfor godt at supporterne er skuffet. Men samtidig er det ingen som er mer skuffet enn oss trenerne og spillerne. Forventningene ble nok skrudd litt opp etter den gode vårsesongen og vi fikk nok en mental knekk da vi gikk på tapene mot Vålerenga og Rosenborg hjemme. De siste seks kampene har vi kommet oss litt, men det varierer fortsatt mye spillemessig. Men vi er klare for de fire siste kampene, og har alt å spille for, forklarer LSK-treneren.

Store forandringer

Berg forklarer også mye av motgangen med at klubben har gjort en stor snuoperasjon både økonomisk og i spillerstallen.

— Vi har ambisjoner om å være en ledende klubb i Norge over tid. Nå er vi i en fase der vi ikke kan forvente å være helt i toppen, men vi jobber oss frem. Vi har gjort store forandringer og har denne sesongen 13 spillere på 22 år eller yngre. For bare to år siden hadde vi landets eldste og dyreste lag. Derfor mente vi i år det ville være realistisk med en plassering blant de seks beste. Nå er vi tre poeng unna 4.plass med fire kamper igjen å spille.

Ny hverdag

Norske fotballklubber opplever en stadig tøffere hverdag med økt konkurranse om både sponsorer og tilskuere. På dette feltet føler klubben at de er blant de beste i landet.

— Vi er klare over at det økonomisk kommer til å bli enda tøffere, og vi er kanskje den klubben som har tatt størst skritt for å forberede oss på det. Derfor kommer vi til å være bedre rustet enn de fleste. Mens klubber som Stabæk og Tromsø varsler store millionunderskudd, har vi kuttet 20 millioner i kostnader på ett år og prøver vi å styre mot et resultat på null, sier Mathisen.

Han mener de økonomiske grepene klubben har gjort vil betale seg godt allerede neste sesong.

- Vi har gjort en snuoperasjon og når vi er gjennom dette året vil vi være på rett vei økonomisk. Det som gir oss store fordeler i fremtiden er at vi eier Åråsen og våre egne treningsanlegg, som er best i landet. Det gir et godt grunnlag for å bli best i Norge over tid.

Tatt mange steg

Sportsdirektør Bjarmann har også god tro på at fremtiden vil bly lysere på Åråsen. Klubben har blant annet satt inn store ressurser for å utvikle egne spillere. De siste årene har det ført til at spillere som Mathis Bolly og Fredrik Guldbrandsen har tatt steget opp fra klubbens juniorlag.

— Etter dette året har vi en sunn økonomi og vil ligge foran mange av de andre klubbene. Vi har også tatt mange steg når det gjelder talentutvikling, og det er nå stor sannsynlighet for at unge spillere kommer gjennom systemet vårt og blir a-lagsspillere. Det gror godt og vi har blant annet et av landets beste juniorlag som kjemper om seier i interkretsen og kom til semifinalen i cupen, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk