Fotball

Eikrem herjet i svensk hatkamp: - Kunne scoret fem

Den tidligere Molde-spilleren kastet trøya da han feiret sitt andre mål mot Helsingborg.

Her feirer Magnus Wolff Eikrem 1-0-målet i lokaloppgjøret mot Helsingborg.
  • NTB
  • Nicholas Bergh
    Journalist

MALMÖ-HELSINGBORG 3-1

Han har lagt bak seg tøffe måneder i Cardiff, men nå herjer rett og slett Magnus Wolff Eikrem (24) for Malmö i svensk fotball.

Søndag senket Eikrem lokalrivalen Helsingborg med to mål.

Først snappet han opp en retur og scoret sitt første mål i Allsvenskan etter 35 minutter.

Så punkterte han kampen ved å score 3-1-målet etter et praktfullt angrep åtte minutter før slutt.

— Det er deilig å score to mål, jeg kunne gjort fire eller fem, sier Eikrem ifølge Expressen.

Etter det siste målet rev Eikrem av seg trøya i ren ekstase.

— Det var ikke planlagt, det var så mye glede som skulle ut. Jeg er så glad for å få spille fotballkamper igjen, og det er så utrolig å få score mål, sier Eikrem, som måtte sitte mye på benken i Cardiff.

Mellom Eikrem-scoringene hadde også Jo Inge Berget scoret for Malmö.

— Det er en helt sprø norsk suksess, sa CMore-kommentator Åke Unger ifølge Expressen.

Les også

Fra Cardiff-flopp til svensketopp

21.000 tilskuere

21.626 tilskuere fikk se Malmö åpne forrykende. Magnus Wolff Eikrem har vært strålende i sesonginnledningen og sto med seks målgivende pasninger foran søndagens kamp. Der ble også målkontoen åpnet med et brak.

Åge Hareide har skapt et seierslokomotiv i Malmö.

34 minutter var spilt da Helsingborg-forsvarer Victor Pálsson blokkerte et skudd fra Jo Inge Berget. På returen var Wolff Eikrem raskt framme og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Gavepakke

I første omgangs siste minutt gjorde Jo Inge Berget sitt sjette mål for sesongen på en gavepakke. Et ubegripelig svakt tilbakespill fra Helsingborgs Astrit Ajdarevic endte hos nordmannen, som svarte med å vippe ballen iskaldt over gjestenes keeper Pär Hansson.

Malmö fortsatte dominansen etter pause og burde ha punktert kampen. I stedet reduserte gjestene ved Robin Simovic etter et kvarters spill. Mål var spissens fjerde for sesongen.

Reduseringen endte uansett bare opp med å få akademisk interesse. Åtte minutter før full tid satte Magnus Wolff Eikrem behersket inn sitt annet mål for dagen etter at Helsingborg-forsvaret var blitt totalt utspilt.

Dermed troner Malmö fortsatt på tabelltoppen i svensk fotball. Serietoer Elfsborg, med Henning Hauger på banen i samtlige 90 minutter, er poenget bak etter å ha slått Sundsvall 1-0 søndag.

Les også

Malmö-trener Hareide: - Vi er bedre enn Molde, Rosenborg, Celtic og FC København

Berntsen scoret

En god dag ble det også for Djurgården søndag. Stockholmslaget gjorde kort prosess i hjemmekampen mot Gefle. Tidligere Rosenborg-spiller Daniel Berntsen scoret 2-0-målet i kampen som endte med 5-1-seier.

Berntsen hadde også den målgivende pasningen til en av de øvrige scoringene. Kenneth Høie voktet som vanlig målet for hjemmelaget.

Seieren førte Djurgården opp på tredjeplass på tabellen, fire poeng bak Malmö.

Mandag kan Thomas Rogne og hans IFK Göteborg klatre til annenplassen med seier hjemme på Gamla Ullevi mot Falkenberg. (©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Malmö FF
  3. Magnus Wolff Eikrem