Fotball

Marseille-proffen Eirik (18): - Det har vært tøft til tider

Ting har ikke gått på skinner for Molde-gutten Eirik Haugan (18) som proff i Marseille.

HJEMME PÅ FERIE: Marseille-spiller Eirik Haugan (i hvit trøye) er for tiden hjemme i Molde på juleferie. Her bruker han tiden blant annet på en lokal futsal-turnering. Foto: Bjørn Brunvoll

  • Martin Brøste
    Martin Brøste

I august signerte Molde-gutten Eirik Haugan for den franske toppklubben Marseille. 18-åringen forteller at ting så langt ikke har gått på skinner i middelhavsbyen.

– Det er tøft til tider. Det er litt kjedeligere enn jeg er vant til, ettersom det ikke er så mye å gjøre utenom treningene. Men jeg er sikker på at det blir verdt det til slutt, sier Haugan.

– Hvordan føler du selv det har gått sportslig det første halvåret?

– Hittil har jeg egentlig bare blitt vant til landet, og trent fysikk hver dag. Jeg ligger litt etter på det fysiske i forhold til de andre i samme posisjon, så det er det jeg prøver å hente inn. Men det kommer helt sikkert, mener midstopperen.

Les også

Avis kårer: - Zlatan mer arrogant enn Ronaldo

Mye fysisk trening

Til daglig trener han med både U19-laget og andrelaget til Marseille, og spiller kamper for det førstnevnte. 18-åringen innrømmer at han gjerne skulle hatt en annen kamphverdag.

– Den kunne gjerne vært bedre. Men jeg jobber egentlig bare med fysikken nå, så kommer fotballen litt etter hvert, sier han.

– Ble ting litt forskjellig fra hva du hadde sett for deg på forhånd?

– Det ble litt jo litt annerledes, ettersom jeg hadde en trener som sluttet rett etter at jeg hadde signert blant annet. Men det blir nok bedre etter hvert når jeg får på plass fysikken. De verdsetter det veldig høyt her. Men det ble ikke helt som jeg hadde sett for meg, sier Haugan.

Framover er planen å lære seg fransk, og på det sportslige planet vil han ta steg for steg videre.

Les også

Leeds-eieren synes laget vises for ofte på TV

Hjemme på ferie

18-åringen er for tiden hjemme på juleferie i Molde, og er med på flere futsal-turneringer i romjula – senest i Elnesvågen i går.

– Det er deilig å være hjemme og se familie og venner igjen. Det er selvsagt ekstra deilig nå når jeg har bodd et stykke unna. Årets høydepunkt er jo å komme hit og spille futsal, forteller han.

Ferien varer til over nyttår, og 4. januar er han i gang igjen med treninger i Frankrike.

Les også

  1. Året som var helt Bak Mål

  2. Sjansesløsing hindret etterlengtet opptur for van Gaal: - Jeg kommer ikke til å trekke meg

Les mer om

  1. Fransk fotball