Fotball

Nyopprykkede Leipzig til topps i Bundesliga - knuste Møller Dæhlis Freiburg

Leipzig har hatt en fantastisk start på sesongen i Bundesliga. Fredag tok laget seg av Mats Møller Dæhlis Freiburg og vant 4-1 borte.

Emil Forsberg er brennhet for Leipzig om dagen.
  • Steffen Stenersen

Resultatet gjør at det nyopprykkede laget topper Bundesliga før runden ferdigspilles lørdag og søndag. Med 30 poeng er laget også sikret å lede etter den 12. runden da Bayern München på annenplass har 24 poeng.

Før sesongen skrev vi denne om RB Leipzig:

Les også

Det nyopprykkede laget har satt sinnene i kok i Tyskland. Nå spås de å kunne bli et europeisk topplag

Mot Freiburg ga Naby Keita laget ledelsen etter kun to minutter. Florian Niederlechner utlignet etter 15 minutter, men to scoringer signert Timo Werner sørget for at det sto 3-1 til pause. Marcel Sabitzer satte det endelige punktumet med sin 4-1-scoring etter 79 minutter.

En som imponerer hos sensasjonen Leipzig, er svenske Emil Forsberg. Etter to målgivende mot Freiburg er han nå den spilleren i de fem største ligaene med flest målgivende pasninger. Med sine sju er han foran alle verdensstjernene, skriver SVT.

Han har også scoret fem mål.

— Laget har en fantastisk mentalitet. Vi hadde masse selvtillit og seieren var velfortjent, sier Leipzig-trener Ralph Hasenhuettl ifølge AP.

Mats Møller Dæhli startet på benken, men kom inn etter 77 minutter for hjemmelaget. Håvard Nielsen var ikke i troppen for vertene.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tysk fotball