Fransk stjerne klar for Barcelona

Antoine Griezmann har endelig signert for Barcelona.

Den franske stjernen Antoine Griezmann er klar for Barcelona.
  • 100% Sport

Den franske angrepsstjernen Antoine Griezmann har vært koblet til Barcelona i lang tid.

Nå bekrefter Barcelona at Griezmann er klar for klubben.

Barcelona skriver på sin nettside at de har utløst utkjøpsklausulen på nærmere 1,2 milliarder kroner i Griezmanns avtale med Atlético Madrid.

Griezmann har signert en avtale som knytter ham til den katalanske storklubben frem til sommeren 2024.

Dersom andre klubber ønsker å kjøpe den franske spissen må de ut med svimlende 800 millioner euro.

– Med sin ankomst til FC Barcelona vil franskmannen ta et nytt steg fremover i sin karriere med mål om å opprettholde posisjonen som en av de beste spillerne i verden, skriver klubben.

Les også

Frittalende, utestengt og kontroversiell. Han gir Solskjær ekstra hodebry i sommer.

Truer med rettssak

Men det kan se ut som overgangssagaen likevel ikke er helt over.

Senere fredag opplyste nemlig Atlético at de 1,2 milliardene de har fått ikke er nok. Klubben mener de har rett på 200 millioner euro, noe som tilsvarer snaue 2 milliarder kroner. Atletico truer videre med å ta saken til retten.

Allerede i midten av mai ble det kjent at Griezmann forlot Atlético Madrid. «Det har vært fem utrolige år, tusen takk for alt. Jeg tar dere med i hjertet mitt», skrev den franske måltyven på det sosiale mediet Twitter den gang.

Og nettopp dette er årsaken til at hovedstadsklubben mener de har rett på mer penger. 1. juli gikk utkjøpsklausulen til Griezmann ned fra 200 millioner euro til 120 millioner euro. Atlético mener det ble enighet om en avtale før 1. juli og at de derfor bør få betalt deretter.

Det gir de klart uttrykk for i en uttalelse.

Griezmann kom til Atlético Madrid fra Real Sociedad i 2014 og forlenget i 2017 kontrakten frem til 2022. Men nå er han klar for spill sammen med Lionel Messi & co.

(©NTB/100 % Sport)