Fotball

Rosenborg med viktig seier etter en tøff periode

Rosenborg var klart best mot Kristiansund. Men nok en gang slet RBK med å punktere kampen.

  • Vegard Bjelland

ROSENBORG – KRISTIANSUND 1–0

LERKENDAL: Etter tap mot Tromsø sist helg og cup-exit mot Aalesund var det viktig at Rosenborg kom seg i gang igjen med en seier mot Kristiansund. Nok en gang var Rosenborg det dominerende laget. Men det måtte et straffespark til for å redde tre poeng.

Like før pause kastet Aliou Coly seg inn i en takling mot Samuel Adegbenro. Voldsom kraft og det at han gikk inn med knottene først gjorde at dommer Trond Ivar Døvle valgte å blåse straffespark til Rosenborg.

13.522 tilskuere fikk se Mike Jensen sende hjemmelaget i ledelsen. Flere mål ble det ikke. Dermed tok Rosenborg tre viktige poeng. Men kampen mot Kristiansund var absolutt en kamp de kunne vunnet med flere mål.

Men seieren sørger for viktig selvtillit inn mot torsdagens lokaloppgjør mot Ranheim.

– Første gang i serien at vi spiller som Rosenborg

– Jeg er veldig glad, det tror jeg alle her er. Det har vært en tøff uke, da vi tapte i cupen for Aalesund og for Tromsø i serien. Alle har vært sinte og snakket mye i garderoben. Så alt endret seg i dag, sa Adegbenro til Eurosport rett etter kampslutt.

På spørsmål om hva som gjorde Rosenborg bedre til kampen mot Kristiansund, svarer angrepsspilleren:

– Jeg kan si at dette er første gang i ligaen at vi spiller som Rosenborg. Med ballinnehav fra start til slutt og mye fighting. Uheldigvis scorer vi ikke mange mål, men du kan se at vi blir bedre for hver dag som går, sa Adegbenro, som til tider gjorde KBKs høyreback Aliou Coly svimmel med dribleferdighetene sine.

– Når han har dagen kan du sette han opp mot hvem som helst og de blir svimle, ikke bare Coly. Han har en gudegave der, skryter lagkamerat Birger Meling.

Mike Jensen sørget for at Rosenborg tok alle tre poengene.

– Søderlund gjør sin beste kamp for året

Trener Eirik Horneland var også fornøyd etter seieren, men innrømmer at laget fortsatt har mye å gå på.

– Vi har en fin første omgang, men klarer ikke å få like mye ut av den som vi burde ha gjort. Så ble det litt stress mot slutten av kampen, ettersom vi ikke får den andre scoringen. Vi er ikke flinke nok på innlegg, det er noe «kladdete» over det. Får vi det på plass blir dette OK. Vi er iskalde i avslutningsfasen, men det kommer etter hvert, sier en smilende Horneland til Eurosport etter kamp.

– Jeg synes det begynner å komme frem gode relasjoner. Samuel begynner å komme i god form, Akintola har jobbet hardt hele uken, Søder (Søderlund) gjør sin beste kamp for året synes jeg. Konradsen, Jensen og Lundemo finner roen også ser vi solide ut bakover, la treneren til.

På spørsmål fra kanalen om hva Rosenborg må gjøre for å trekke flere tilskuere til Lerkendal, svarer Horneland følgende:

– Vi må skape gode resultater over tid. Vi fikk en fryktelig dårlig start, og det har sett bedre ut i det siste. V må være skarpe og spille god fotball, i tillegg til å klatre på tabellen.

Les også

Rosenborgs femte kamp på 14 dager: Slik jobber de for å unngå skader

Rosenborg startet best

Lagene brukte de første fem minuttene av kampen til å føle litt på hverandre. Da fem minutter hadde passert følte David Akintola at noe måtte gjøres. Han skrudde opp tempoet sitt og viste ved et par anledninger hvilken fart han innehar. Dermed hadde Christoffer Aasbak fått sin første smaksprøve på hva som ventet utover kampen.

Begge lag gikk hardt i duellene. Her ved Amidou Diop og Mike Jensen.

Så etter 15 minutter kombinerte Søderlund, Adegbenro og Konradsen fint. Spissen tok ned ballen og la igjen til Konradsen. Han spilte gjennom til Adegbenro. Kantspilleren tok med seg ballen og la ut til Birger Meling. Venstrebackens avslutning var ikke i stil med forarbeidet. Dermed ble det enkelt å redde for Kristiansunds keeper Sean McDermott.

Så var Akintola løs igjen. Mike Jensen vendte nydelig opp på midtbanen og tok med seg ballen. Da startet Akintola løpet sitt. Aasbak var aldri i nærheten å ta igjen kantspilleren. Men igjen ble avslutningen for svak for Rosenborgs del.

Straffe til Rosenborg

Etter 32 minutter leverte Alexander Søderlund inn en god søknad til årets bom. Etter at ballen spratt gjennom hele feltet klarte han å skyte utenfor da målet sto helt åpent. Det hadde vært en gyllen mulighet for spissen til å stilne kritikken mot scoringsformen hans.

Rosenborg slet med å spille seg gjennom midten. Men hadde stor suksess med å bruke kantene sine. Selv om ikke ballen gikk i mål, var det flere tilfeller der Adegbenro og Akintola kom seg løs og fikk lagt inn. Spesielt på venstresiden. Aliou Coly hadde til tider store problemer med å henge med når Adegbenro satte i gang med driblingen sin.

Så pekte dommer på straffemerket til Kristiansund. Aliou Coly slengte seg inn i en duell mot Samuel Adegbenro. Han traff både ball og RBK-spilleren. Men knottene var for synlige. Dermed var det duket for Mike Jensen fra straffemerket.

Dansken la ballen helt inne ved stolpen. Keeper var på den, men klarte ikke hindre Rosenborg i å ta ledelsen. Dermed fikk Rosenborg en best mulig avslutning på omgangen.

Mike Jensen var sikker fra straffemerket.

Kristiansund slet med å komme inn i kampen

Rosenborg gikk rett i angrep da den andre omgangen startet. Det tok bare ett minutt før første sjanse kom. David Akintola klinket til fra 20 meter. En vakker redning fra McDermott hindret nigerianeren i å doble RBKs ledelse.

Etter 62 minutter trodde hele Lerkendal at Adegbenro scoret. Han dro seg innover og Dan Peter Ulvestad forsvant andre veien. Dermed kunne kantspilleren skyte. Skuddet snek seg utenfor stolpen. Store deler av Lerkendal reiste seg og trodde det var mål. Det var det ikke.

Kristiansund hadde store problemer med å kjempe seg inn i kampen og det var få ganger de var over på Rosenborgs side av banen.

Rosenborg burde økt ledelsen

Så var det duket for Rosenborgs første trønderske innslag på banen. Gjermund Åsen erstattet David Akintola. En solid prestasjon av den innleide kantspilleren.

Det tok ikke lang tid før indreløperen fra Heimdal fikk testet venstrebeinet sitt. Fra 20 meter klinket han til. Via et Kristiansund-bein gikk ballen ut til hjørnespark.

Samuel Adegbenro hadde flere store muligheter til å punktere kampen for Rosenborg. Men det ville seg ikke for kantspilleren.

Rett før slutt fikk Torgil Gjertsen en gyllen mulighet til å utligne for Kristiansund. Han løp innover i banen og sendte av gårde et skudd mot André Hansens lengste hjørne. Ballen snek seg utenfor.

Totalt sett hadde Rosenborg full kontroll på oppgjøret, og Kristiansund slet med å komme seg til sjanser. Dermed tok Rosenborg tre viktige poeng og tar med seg viktig selvtillit til neste ukes lokaloppgjør mot Ranheim.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Kristiansund BK
  3. Rosenborg BK
  4. Fotball