Utrolig kamp på nivå to i England: Ledet med syv (!) mål til pause

Wigan har store problemer utenfor banen, men det ser ikke ut til å påvirke laget på banen. Tirsdag ledet Championship-klubben 7–0 over Hull etter første omgang.

Wigan kjørte totalt over Hull tirsdag kveld. Her feirer Wigan i en treningskamp før sesongen.

WIGAN - HULL 8–0

Den 1. juli ble Wigan satt under administrasjon. Klubben er derfor, i henhold til regelverket til den engelske fotballigaen (EFL), trukket tolv poeng. For å unngå nedrykk må Wigan derfor ha en margin på tolv poeng til det siste laget som rykker ned til League One.

Det er en luke «The Latics» ser ut til å være fast bestemt på å opparbeide seg, i hvert fall om en går ut ifra tirsdagens kamp mot Hull. Før oppgjøret lå Hull på 22.-plass, som vil medføre nedrykk.

Før ett minutt var spilt, tok Wigan ledelsen ved Kal Naismith. Da lagene gikk til pause 44 minutter senere, hadde hjemmelaget satt ballen forbi George Long i Hull-målet ytterligere seks (!) ganger.

Les også

Rykket opp til nivå to i England for første gang i klubbens historie

Kieffer Moore spilte i Viking fra 2015–16. Tirsdag herjet han i Championship.

Viking-flopp i viktig rolle

To av målene sto Kieffer Moore for. Den 195 centimeter høye spissen spilte for Viking fra 2015–2016, uten nevneverdig suksess.

For noen går nok tankene tilbake til andre juledag i 2008. Den gangen valgte daværende manager Phil Brown å ta pausepraten ute på gressmatten. Hull lå da «bare» under 0–4 mot Manchester City.

Kampen på «Boxing Day» for tolv år siden endte 5–1.

Tirsdagens oppgjør på DW Stadium endte 8–0. Dermed er det nå tolv poeng som skiller Wigan på 15.-plass og Hull på 22.-plass.

Martin Samuelsen, som spiller i Hull, var ikke i troppen tirsdag.

Hull har ikke sluppet inn åtte mål siden november 1911, da de tapte 0–8 mot Wolverhamtpon. De har aldri sluppet inn ni mål eller mer, ifølge statistikktjenesten Opta.

Risikerer ytterligere poengtrekk

Wigan varslet i forrige uke at de vil anke poengtrekket.

På en pressekonferanse forrige tirsdag kom det dessuten frem at klubben kan bli trukket ytterligere 15 poeng neste sesong dersom den ikke klarer å betale kreditorene sine, skriver BBC.

Wigan Warriors, rugbyklubben som deler stadion med Wigan, har vist interesse for å kjøpe fotballklubben, skriver Sky Sports.

Les også

Mourinho om City-kjennelsen: – En katastrofe

Opprykkshåpet lever for Stefan Johansens Fulham.

Tynt håp for Johansens Fulham

Martin Samuelsen, som spiller for Hull, var ikke i troppen tirsdag. En nordmann som derimot var i aksjon, var Stefan Johansen.

Han fikk et drøyt kvarter på banen da Fulham og West Bromwich spilte 0-0.

Poengdelingen gjør at Fulham fortsatt kan rykke direkte opp til Premier League, men håpet er syltynt. Etter tirsdagens målløse affære er det fortsatt fem poeng opp til West Bromwich for Fulham - med to kamper igjen for begge lag.

(100% Sport / @NTB)