Fotball

Stabæk tapte igjen

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258350&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258350" target="_blank">VIF — Stabæk 2-1:</a></strong> Vålerenga senket serielederen på Ullevaal</p>

OSLO 20080706:Dommer Tom Henning Øvrebø viser ut Stabæks Anthony Annan med Bengt Sæternes (bak) som tilskuer i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Vålerenga vant kampen 2-1.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
 • Morten Dilevski Molthe
Fotball , 6. juli 2008 , Tippeligaen , Eliteserien , Vålerenga - StabækJubel for scoring av Bojan Zajic , Vålerenga
OSLO 20080706:Daniel Fredheim Holm (nærmest) gratuleres av Bengt Sæternes og Martin Andresen etter at han ga hjemmelaget ledelsen 2-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

LES OGSÅ: Tungt for LSK | HamKam i trøbbel | Superduoen avgjorde for TIL

Et tidvis velspillende Vålerenga-lag stakk kjepper i Stabæk-hjulene på et regntungt Ullevaal i kveld, som muligens får en følelse av at fjorårets høstspøkelse er på vei tilbake.

Vålerengas Bojan Zajic brukte bare syv minutter på å varme hjemmefansen på en usedvanlig kald julikveld i hovedstaden. Stabæks Henning Hauger mistet ballen på midtbanen, Bengt Sæternes overtok, og satte fart mot mål — på seksten meter ble det stopp, men VIF beholdt ballen, Fredheim Holm fant Zajic på 18 meter, som med et par frekke skuddfinter plutselig var igjennom Stabæk-forsvaret, og kunne sette inn ledermålet til side for Jon Knudsen.

Tumulter på midten

Snaue ti minutter før pause måtte Stabæk bytte en skadd Hennig Hauger med Anthony Annan - og kun sekunder senere skulle Annan markere seg. Ghaneseren kom i klammeri med Martin Andresen etter en hard duell - det kunne se ut som om Annan forsøkte å skalle til Andresen, som trolig svarte med noen saftige gloser. Dommer Tom Henning Øvrebø roet gemyttene, og delte diplomatisk ut gult kort til begge kamphanene - til Klanen og Martin Andresens store forundring.

- Det er etter retningslinjene å dele ut kort til begge lag i en slik masseansamling av spillere. Både Andresen og Annan var med på å provosere, derfor fikk begge kort, var Øverbøs forklaring på avgjørelsene.

Kun minutter etter den ampre situasjonen ventet Stabæks utligning. Bærumslaget vant ballen på midtbanen, Veigar Pall Gunnarsson satte fart mot mål, i susende fart bakfra kom Alanzinho, islendingen fant den lille brassen med en perfekt stikker, alene med Perkins i VIF-buret gjorde Alanzinho ingen feil, og plasserte ballen under sisteskansen og i mål.

Fredheim Holm matchvinner før pause

1-1 så ut til å stå seg til pause, men sekunder før stadionuret viste 45 minutter la Alan Jepsen inn fra venstrekanten, i boksen ventet Daniel Fredheim Holm, som stusset ballen via Jon Knudsen og inn i det nærmeste hjørnet fra rundt fem meter. Vålerenga gikk til pause med en helt fortjent ledelse.

LES OGSÅ: Fredheim Holm matchvinner

Kvaliteten på spillet dalte noe i andre omgang, noe en dyvåt gressmatte nok må ta på seg deler av skylden for. Vålerenga var det førende laget, og kunne med litt tur ha økt til 3-1 drøye ti minutter ute i omgangen, men Bengt Sæternes forsøk fra rundt 15 meter ble reddet av Jon Knudsen i Stabæk-buret.

Stabæk slet kampen igjennom med å trenge igjennom et hardtarbeidende VIF-forsvar, og skapte det lille de fikk av sjanser på dødball. Jon Inge Høiland var nærmest for de for anledningen gullkledte, men klarte ikke å styre Pall Gunnarssons frispark nærmere enn noen centimetre utenfor mål.

Kvarteret før slutt brukte Anthony Annan knyttneven i en duell på midten, og fikk direkte rødt kort av dommer Øvrebø. Med ti spillere på banen maktet ikke Stabæk å skape all verden mot slutten av kampen, det endte 2-1 på Ullevaal, og serieleder Stabæk gikk på sitt andre strake tap.

Ute av rytmen

- Vi er ute av rytmen i dag. Vi skaper ikke mye, og vi er ikke så trygge bakover som vi pleier å være, oppsummerte en lettere oppgitt Stabæk-trener Janne Jönsson etter kampen.

— Vi får gå gjennom kampen senere, og jobbe godt i treningsuken vi har i neste uke.

VIF-boss Martin Andresen var forståelig nok i et annet lune enn Stabæk-treneren, og så seg fornøyd med kveldens kamp;

- Vi spiller en god fotballkamp. Vi spiller godt både offensivt og defensivt, har en ro med ballen vi ikke har hatt tidligere, vi viser god løpsstyrke og orker flere overganger.

Stabæk-spiller Anthony Annan mente Andresen framprovoserte tumultene i første omgang, og spekulerte i om Andresen muligens hadde en form for personlig vendetta i mot den utleide Start-spilleren;

— Det blir bare spekulasjoner fra hans side. Det blir noen tøffe dueller når to sentrale midtbanespillere møtes i Tippeligaen.

På spørsmål om VIF muligens er i ferd med å melde seg på i medaljestriden svarte Andresen noe nøkternt;

- Vi er inne i en prosess. Det er en lang vei å gå, og vi har ikke vært stabilt gode nok, men vi er på riktig vei.

SLIK VAR: Lillestrøm - Lyn 1-2 | Molde - HamKam 2-0 | Tromsø - Strømsgodset 2-0

 1. Les også

  Matchvinner i jubileumskamp

 2. Les også

  Runden i bilder

 3. Les også

  - Vi mangler karakter

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien