Fotball

Mini blir sportslig leder i 2.-divisjonsklubb

— Strindheim er mitt lokale lag. Det er derfor jeg har sagt ja til å bidra, sier Mini Jakobsen.

Mini Jakobsen.
  • Roy Ellingsen

Mini, av noen kalt Jahn Ivar Jakobsen, blir sportslig leder i trondheimsklubben Strindheim. Det er klubben selv om melder dette på sin hjemmeside.

Den tidligere Bodø/Glimt-, Rosenborg— og landslagsspilleren skal fortsette å jobbe i TV 2 ved siden av jobben i Strindheim.

– Jeg har bodd 20 år på Strindheim. Ser jeg ut vinduet, så ser jeg treningsbanen. Strindheim er mitt lokale lag. Det er derfor jeg har sagt ja til å bidra, da de spurte meg om jeg hadde lyst, sier Mini til bt.no.

Det er ikke første gangen han engasjerer seg i klubben.

– Barna mine har spilt håndball for Strindheim. Jeg har hatt gleden av å følge dem opp. Nå ble jeg bedt om å bidra på fotballsiden, og det skal bli veldig spennende, sier han.

Ingen jobb

Han vil ikke kalle engasjementet for en jobb.

– Strindheim budsett på 1,5-2 millioner kroner. Dette blir som et verv, med møter på ettermiddag/kveld. Strindheim har lag i 2. og 3. divisjon. Noen har en drøm, noen synes bare det er artig. Der skal vi finne et opplegg som passer, sier Mini.

Han skryter av arbeidet trenerduoen John Pelu og Lars Grevskott har gjort for å ta laget opp fra 3. divisjon.

– Strindheim har et bra apparat. Alt er på plass. De har hatt Bjørn Augdal som sportslig leder, og han fortsetter i sportslig utvalg. Jeg kommer inn som ekstra person. Jeg synes det er spennende å jobbe med mennesker og har selv sagt at jeg ønsker å få litt ansvar.

Til daglig sitter han på TV og mener. Mye. Dette blir noe helt annet.

– Jeg har vært heldig og fått jobbe med fotball fra dag én etter at jeg sluttet å spille, men akkurat nå skal jeg få lov til å gjøre mitt beste inn mot én klubb, sier Mini.

Han kommer ikke til å være på treningsfeltet hver dag, og han bedyrer at det ikke blir vanskelig å holde seg borte av og til.

– Nå har jeg en jobb som innebærer en del reising. Vi har også et serieoppsett med en del reising. Lange bussturer. Jeg kommer ikke til å ta plass på den bussen, for å si det sånn, sier Mini og ler.

Stolt historie

Klubben jubler over at de har kapret en av Trondheims største fotballpersonligheter.

– Jeg er meget godt fornøyd at Mini kommer inn i styret og den sportslige ledelsen av klubben. Mini har en svært god erfaring med innen toppfotball som Strindheim vil nyte godt av, sier Bjørn Augdal, avtroppende sportslig leder til hjemmesiden.

Strindheim har en fortid på toppnivå i norsk fotball. De var i eliteserien sist i 1995, men Mini sier de ikke har noen planer om å utfordre Rosenborg med det første.

– Rosenborg skal være Norges beste lag. Da må de få lov til å være best i Trondheim også. Av og til må du kjenne din plass i hierarkiet, sier han.

Spillere som Gøran Sørloth, Joachim Walltin, Sverre Brandhaug, Jørn Jamtfall og Steinar Sørlie har spilt for klubben.

De spiller i 2. divisjon avdeling 4 kommende sesong. Der møter de blant andre tidligere toppklubber som HamKam og Kongsvinger.

Les også

  1. Mini om sportslig leder-jobben i RBK: - Naturlig å spørre meg

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Strindheim IL