Solskjær tilbudt tidenes kontrakt

Solskjær kan tjene mange millioner i året i MFK, men fristes av sportslige utfordringer i England.

LUKRATIVT TILBUD: MFKs styreleder Øystein Neerland og klubbens eiere Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har tilbudt Ole Gunnar Solskjær en kraftig lønnsforhøyelse for å bli i Molde. FOTO: NTB SCANPIX
  • Ole Welde
  • Trond Hustad

MOLDE: Hvis Ole Gunnar Solskjær forlater Molde, avslår han en kontrakt som ville gjort ham til den best betalte fotballtreneren i Norge noensinne.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer har Molde Fotball og Molde Fotballklubb strukket seg svært langt for å beholde manageren de neste sesongene. I samarbeid med eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skal klubben ha forelagt Solskjær en lukrativ kontrakt i norsk målestokk.

Flere kilder mener at ingen trenere i Norge tidligere har hevet en lønn på samme nivå. Ingen snakker høyt om summen.

– Vi har snakket godt og jevnlig med Ole Gunnar i tre år nå. Begge parter vet svært godt hva som ligger i avtalen dersom partene fortsetter. Det er naturlig at han får et godt tilbud etter de sportslige resultatene han har oppnådd. Men jeg kommenterer ikke betingelsene i et ansettelsesforhold, sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde Fotball.

4,4 millioner

Da Solskjær ble ansatt som manager i Molde Fotballklubb i november 2010 var det full åpenhet om innholdet i avtalen. Solskjærs totale årsinntekt ble presentert som 4,4 millioner kroner. Grunnlønna for jobben som manager var satt til 2,4 millioner kroner i året. I tillegg fikk Solskjær 2 millioner i året fra en avtale med Aker ASA, for at selskapet kunne bruke Solskjærs navn og bilde i markedsføring. Han forpliktet seg også til å holde årlige foredrag for ansatte i Aker.

Les også

The Guardian: - Solskjær ønsket i Cardiff

I tillegg avslørte Solskjær selv at kontrakten inneholdt en klausul som ga en ekstra million i bonus hvis Molde slo Rosenborg i ble seriemester.

Økonomi ikke avgjørende

Det er altså disse summene MFK-ledelsene og klubbens eiere skal ha overgått i et forsøk på å overtale Solskjær om å fortsette karrieren i Molde. Kontrakten varer fram til sommeren 2014 og klubben har uttrykt et sterkt ønsket om å avklare situasjonen før nyttår.

I England eller andre europeiske ligaer kan Ole Gunnar Solskjær selvfølgelig tjene langt mer enn det beste MFK kan tilby. Og det skal ikke være penger som er managerens største drivkraft i karriereutviklinga.

Etter det Romsdals Budstikke forstår har Solskjær et ønske om å oppleve større sportslige utfordringer. Suksess i en annen Premier League-klubb kan også være faktoren som gjør ham til en reell kandidat i Manchester United på litt sikt.

Riktig timing

Han har vunnet serien og cupen og tatt MFK til gruppespill i Europa League. Det blir lagt merke til i England.

Kilder tett på MFK hevder Solskjær skal ha innsett at det blir vanskelig å toppe prestasjonene i Norge og lede MFK til suksess i Champions League, siden de økonomiske rammene i klubben trolig vil ligge omtrent rundt dagens budsjett på 100 millioner kroner også i overskuelig framtid.

Tidspunktet for neste steg på veien er også optimalt etter tre strake titler på tre år i Norge. Siden det tradisjonelt skjer mye på trenerfronten i England rundt nyttår ønsker Solskjær å vente med å svare MFK.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk