Fotball

Danske EM-sølvvinnere i konflikt med forbundet: – Vi har ennå ikke fått noen penger

EM-sølvvinnerne hevder de ikke har mottatt bonus etter bragden.

Pernille Harder og resten av det danske kvinnelandslaget ble yndlinger i sommer. De er ikke fornøyde med behandlingen fra forbundet.

Danmarks kvinnelandslag i fotball, som på sin vei mot EM-sølv ble publikumsyndlinger, krangler med landets fotballforbund (DBU) om penger.

Spillerforeningen, som representerer kvinnelandslaget og U21-landslaget for menn i forhandlinger om nye avtaler, krever at spillerne skal betraktes som arbeidstagere når de er på landslagsoppdrag for DBU.

DBU er ikke enig og får støtte både fra Danmarks idrettsforbund (DIF) og Team Danmark, som tilsvarer Olympiatoppen i Norge.

– Spillere er og skal være ansatt i klubbene. Det er der de har sin daglige tilhørighet. De skal ikke være ansatt to steder, sier DIF-direktør Morten Mølholm Hansen i en uttalelse.

Les også

Vilhjalmsson ute resten av sesongen

Avtalen er utløpt

– Det er en ære å representere sitt land gjennom sin idrett. Prestasjoner på verdensklassenivå kan godt belønnes, men økonomisk kompensasjon skal ikke være avgjørende, sier Team Danmark-direktør Lone Hansen.

Den tidligere avtalen for kvinnelandslaget og U21-landslaget løp ut tirsdag, og partene står langt fra hverandre i forhandlingene om en ny.

Da landslaget for menn fikk en ny avtale i 2015, var det etter langvarig krangel og trusler om streik.

Kvinnene er også misfornøyd med DBU på grunn av forsinket utbetaling av EM-bonusen.

Les også

Langer ut mot Brækhus: – Jeg respekterer henne ikke som person. Hun er falsk.

Lover utbetaling

– Jeg er skuffet over DBU. Vår bonus skulle utbetales senest søndag, og vi har ennå ikke fått noen penger. Det er fullstendig uakseptabelt at DBU ikke overholder avtalen og gir oss det vi har fortjent og krav på, skriver landslagsback og Vålerenga-spiller Theresa Nielsen i en e-post til DR.

Mediesjef Jakob Høyer beklaget på vegne av DBU forsinkelsen og lovet at pengene skal betales omgående. Hver spiller i EM-troppen skal få om lag 80.000 danske kroner.

(©NTB)

Les mer om

  1. Danmark
  2. Landslag
  3. Fotball