Fotball

Beckham kan få sin egen fotballklubb

Superstjernen sitter på rettigheter til å starte nytt lag i USA.

INTERESSERT: David Beckham på basketballkamp i Florida sammen med med-investor Marcelo Claure.
  • Reidar Løfaldli

David Beckham la opp som spiller i mai etter et halvår i franske Paris Saint-Germain. Nå kan verdensstjernen ha funnet seg en ny arena for sin videre karriere.

Beckham spilte flere sesonger for Los Angeles Galaxy i den amerikanske proffligaen MLS før han avsluttet i Frankrike, og skal, ifølge BBC, ha hatt en opsjon i kontrakten med Galaxy som inkluderte muligheten til å kjøpe en franchise for en ny MLS-klubb.

— Jeg har rettighetene på å eie en egen MLS-franchise, som jeg akter å benytte meg av med en gang jeg er ferdig som fotballspiller, sa Beckham i 2009. Nå kan planene bli realisert. Beckhams representanter skal ha holdt samtaler med ligaen om å opprette en klubb i Miami. Beckham besøkte Florida på lørdag, og var tilstede på basketballkamp sammen med investor Marcelo Claure. Han møtte også lokale politikere og en supportergruppe.

— Det er definitivt spennende. Fans i Miami er veldig opptatt av sport og av å vinne, sa Beckham.

En hake i planen kan være at det for øyeblikket ikke eksisterer noen MLS-franchise i Miami, men Beckham skal også ha andre byer i sikte.

  • Vi vet at vår by kan støtte en MLS-franchise. Miami har en fotballinteressert supporterskare. Dette er en eiergruppe som ville ha skapt voldsom begeistring i byen. Forhåpentligvis får vi gode nyheter, sier Jose Sotolongo, formann i sportskommisjonen i Miami-Dade County.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball