Koné valgte å dra

<p><strong>TRONDHEIM:</strong> Yssouf Koné valgte likevel å dra hjem for å spille landskamper.</p><p><strong>...og RBK avslo første Cluj-bud</strong></p>

Fotball , 10. januar 2006 , Rosenborg , treningsleir , Kanariøyene , Youssef Kone er på prøvespill hos RBK her hører han på trener Per Mathias Høgmo

Dermed mangler RBK fire spillere til kampene mot Viking og Brann — de to siste før EM-pausen.

LES OGSÅ: Hamrén stenger treninger

— Én av Burkina Fasos faste spisser ble skadet, og derfor økte sjansene for Koné for å spille kampene fra start. Det var en av grunnene til at han dro, sier Erik Hoftun til adressa.no

I forrige uke uttalte nemlig Koné at RBK kom først, og at han vurderte å droppe den første av Burkina Fasos fire landskamper i juni, for å være med på både Viking - og Brann-kampen.

— Det er kvalifiseringskamper til neste års Afrika-mesterskap. Det er lite vi får gjort med det, sier Hoftun.

De øvrige som mister kampene er Fredrik Stoor, som allerede har sluttet seg til den svenske EM-troppen, mens ivorianerne Abdi Traoré og Didier Konan også har reist hjemover for å spille landskamper.

Ønsket ikke å utsette

Med så mange spillere ute, kunne RBK søkt til fotballforbundet om å få utsatt kampene. Dette ønsker imidlertid sportslig leder Hoftun ikke å gjøre.

— Nei. Kampprogrammet vårt etter EM er så fullt allerede, og klarer vi å kvalifisere oss til gruppespill i UEFA-cupen, betyr det kamper så godt som hver onsdag i tillegg til helgene.

— Dessuten er vi inne i en ok stim nå, mens Vikings trend er på nedadgående. Tidspunktet for å møte Viking er godt, uavhengig av at vi mangler for eksempel Yssouf Koné sier han.

Avslo Cluj-bud

Når det gjelder Konés framtid på Lerkendal, er den fortsatt usikker. RBK har avslått et bud fra Cluj, som klubben mente var altfor lavt.

— Jeg vil ikke si noe om hvor lavt det budet var. Men det var ikke godt nok. Så får vi se. Det er ikke sikkert vi selger Koné i dette vinduet heller. Da må vi i så fall vite at vi har en erstatter på plass, sier Hoftun om det.

For øvrig er det verdt å nevne at Roar Strand hinket av banen under tirsdagens trening, etter på nytt å ha pådratt seg en smell i ankelen. Men ifølge medisinsk koordinator Haakon Schwabe skal ikke helgens kamp mot Viking være i fare.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk