Fotball

Fløy møter Cuba på «Øya»

<strong>KRISTIANSAND:</strong> I forberedelse til CONCACAF-cup i Latin-Amerika møter det kubanske A-landslaget Nantes, Lillestrøm – og Fløy.

  • Åge Harald Drangsholt

I begynnelsen av juni kommer Cubas aller beste spillere til bittelille Flekkerøy for å finpusse formen før mesterskapet for Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Karibien. Onsdag 8. juni spiller de sin aller siste oppkjøringskamp, mot Fløy på Flekkerøy. Nøyaktig én uke senere spiller de sin neste kamp i CONCACAF-cup – mot Mexico. Kommunistlandet er i øyeblikket nummer 70 på FIFAs rankingliste.

– Det er et lite eventyr at det cubanske landslaget kommer hit. Men det viser bare igjen at det å knytte kontakter gir gjenlyd, sier alltid like visjonære Terje Marcussen, sportslig leder i Fløy.

Ordføreren i fallskjerm

Han lover å bidra til at arrangementet på Flekkerøy kommer til å bli en begivenhet øyfolket sent vil glemme.

– Vi skal lage en skikkelig happening, der ett av mange innslag blir at ordfører Jan Oddvar Skisland skal hoppe i fallskjerm og lande på banen like før kampstart. Det bør komme 1000 tilskuere, sier Marcussen.

– Hvordan har dere fått til dette?

– Det er Morten (Jørgensen) som skal ha mye av æren, sier han, og spiller ballen over til Fløys representant på Cuba.

Jørgensen er bosatt i Kristiansand, men tilbringer deler av året på Cuba, hvor han har drevet eget selskap de siste åtte årene. Det var han som fikset treningsleir for Fløy på Cuba i fjor vinter.

Underskuddsprosjekt

– Da jeg var styreformann i Hødd for noen år tilbake, benyttet jeg kontaktnettet mitt på Cuba til å få dem til Sunnmøre sommeren 2001. Siden den gang har kontakten med det kubanske forbundet bare blitt sterkere. I år takket de ja til en invitasjon om å ligge i Frankrike på treningsleir siste halvdel av mai, hvor de blant annet spiller mot Nantes. De ønsket imidlertid flere kamper i Europa, og her kom jeg inn i bildet, sier Jørgensen.

3. juni spiller Cuba mot Lillestrøm på Åråsen og fem dager senere er det kamp på «Øya».

– Hvor mye koster dette, Marcussen?

– Jeg vet ikke helt nøyaktig ennå, men det blir nok et underskuddsprosjekt. Uansett er det moro å få til, sier han og lover at budsjettet til Fløy ikke skal bli skadelidende.