Fotball

Skadet Høgli overrasket TILs guttespillere på eliteturnering: – Jeg måtte rose de opp i skyene

Tom Høgli så på da TILs småguttelag slo Malmö i Audi Elitecup.

HØGLI-ROS: Her roser Tom Høgli TIL-guttene i garderoben etter seieren mot Malmö. På bildet ser vi Isak Aarøen og Daniel Bassi.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

TILs småguttelag - eller TIL D som de kalles - slo Malmö 2–1 i Audi Elitecup i København torsdag. Begge målene ble scoret av Jesper Simonsen, som er lillebroren til Finnsnes IL-spissen Jonas.

– Det var kjempebra. Jeg har vært i garderoben og snakket med guttene. Jeg måtte rose de opp i skyene. Det var imponerende. Artig å se et TIL- lag kan hamle opp med det som sikkert er et av de beste lagene i Norden i denne årsklassen, sa Høgli etter kampen.

Han trekker fram de ulike ferdighetene i laget.

– Det var mange spisskompetanser her til et fremtidig Tromsø IL-lag, sier Høgli.

TIL D møter Finlands beste utviklingslag, Honka, i dag. Lørdag er danske Amage motstander. Trolig får Høgli også med seg kampen mot danskene i København.

LAGBILDE: Her er TIL D-laget som slo Malmø.

Høgli skulle egentlig selv vært klar for TIL nå, men det ble tidligere i sommer klart at skal spille i FC København et halvt år til - med blant annet europacup på programmet.

Det har imidlertid ikke gått helt slik mann hadde tenkt

FCK har litt av en skadekrise akkurat nå, og Høgli er en av spillerne på skadelisten. Høgli pådro seg en strekkskade mot i Superliga-premieren mod AaB.

– Det er ikke bittert for meg, men jeg føler på en måte at jeg svikter FCK. Jeg skulle gjøre et stykke arbeid her fram til nyttår. Det var derfor jeg skulle være her. Nå havner jo FCK jo i en ekstra vanskelig situasjon. Jeg vet godt at det ikke er min fell, men jeg har meget dårlig samvittighet overfor FCK. Jeg har personlig ikke hatt noen god følelelse den siste uken, sier Høgli til tipsbladet.dk.

Les mer om

  1. Tom Høgli
  2. Finnsnes IL
  3. Norsk fotball
  4. Tromsø IL
  5. FC København