Fotball

Keeperen reddet ett Odd-poeng mot Sogndal

Laget fra Skien spilte sin tredje strake uavgjort.

Sondre Rossbach reddet Odd i bortemøtet med Sogndal.

Sogndal – Odd 0–0

I en ellers sjansefattig kamp sørget en beinparade fra Odd-keeper Sondre Rossbach for at Odd og Sogndal spilte 0–0 i Eliteserien søndag.

Kampens eneste skudd på mål og aller største sjanse kom først i det 77. minutt. Gilbert Koomson kombinerte fint med Martin Ramsland, og sistnevnte kom alene med Odd-keeper Sondre Rossbach, men en beinparade fra keeperen sørget for at det fortsatt var målløst i Sogndal med 13 minutter igjen å spille.

Odd tok over i sluttminuttene, men klarte ikke avgjøre.

Dag-Eilev Fagermos menn spilte uavgjort i tredje seriekamp på rad.

– Det er bra å holde nullen på bortebane, og det er et ålreit resultat med ett poeng borte mot Sogndal. Det er hjemme vi har rotet bort poeng mot Molde og Brann, hvor vi skulle hatt seks poeng. Uavgjort mot Sogndal her er akseptabelt, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Sogndal er ubeseiret på de tre siste kampene. Eirik Bakkes elever har spilt to uavgjort og vunnet en kamp.

– Vi tok hensyn til dem og valgte å ligge lavt og satse på kontringer. Vi fikk en fantastisk mulighet etter pause, men satte ikke den, men jeg er fantastisk fornøyd med gutta i den situasjonen vi er i og de utfordringene vi har, sa Sogndal-trener Eirik Bakke til Eurosport.

Les også

Tap og utvisning for RBK i Haugesund

Unggutter

Sogndal stilte med flere unggutter på hjemmebane mot Odd. Både 2000-modellen Johan Hove og 18-åringen Ulrik Fredriksen fikk sjansen fra start.

Bortelaget hadde overlegent mest ball de første 45 minuttene, men kom bare til to avslutninger før pause, i en lite fartsfylt første omgang.

Odd fortsatte å skyte med løskrutt etter pause, og innen timen var spilt hadde ingen av lagene avslutninger på mål. Odd hadde fire forsøk, Sogndal ingen.

Hjemmelaget fikk ikke i vei sin første avslutning før det gjensto et kvarter av kampen. Headingen til forsvarsspiller Per-Magnus Steiring gikk imidlertid over.

Les også

Ferdig i Kristiansund med umiddelbar virkning

Hovland aktuell

Da heller ikke Ramsland klarte å sette ballen i mål på gigantsjansen, endte det 0–0.

Sogndal har fortsatt store skadeproblemer, særlig defensivt, og i opptakten til søndagens kamp bekreftet Sogndal-trener Eirik Bakke til lokalavisen Firda at landslagstopper Even Hovland har fått et kontraktstilbud. Hovlands kontrakt med tyske Nürnberg utløper i sommer.

En avgjørelse vedrørende den lokale 28-åringen er ventet i løpet av en uke eller to, ifølge avisen.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Odd
  2. Eliteserien
  3. Sogndal