Fotball

Neymar herjet i hjemmedebuten. Så fyrte han løs mot Barcelona: – Jeg er skuffet over dem

Tidenes dyreste fotballspiller med klar tale om sin tidligere klubb.

Neymar fikk en perfekt hjemmedebut i sin nye klubb. Etter kampen snakket han om sin forrige arbeidsgiver.
  • Sindre Trygsland

Paris Saint-Germain–Toulouse 6–2

Neymar scoret to mål i sin hjemmedebut for Paris Saint-Germain og bidro til å sende laget til topps på tabellen. Toulouse ble slått 6–2.

Det er enorme forventninger til brasilianeren som ble verdens dyreste spiller da PSG utløste hans utkjøpsklausul på over 2 milliarder kroner i kontrakten med Barcelona. Han levde opp til alt sammen søndag.

Ikke bare scoret han to mål, han var involvert i alle de fire andre, og hadde i tillegg et par stolpetreff.

– Publikum var fantastisk og skapte en flott atmosfære, sa Neymar til Canal Plus gjennom en tolk. Etter kampen sto selv Toulouse-spillerne i kø for å ta ham i hånden og gratulere.

Les også

Barcelona vant sin første kamp etter terroren:–Denne seieren er for alle de berørte

–Barcelona fortjener bedre

Brasilianeren rettet også kritikk mot gamleklubben Barcelona. Han er tydelig på at hans tidligere arbeidsgiver ledes dårlig.

– Det er ingenting jeg vil si til klubbledelsen i Barcelona. Eller det finnes faktisk noe jeg vil si til dem: Jeg er skuffet over dem, sier han ifølge ESPN.

– Det er mennesker som ikke burde være der overhodet. Jeg tilbrakte fire år der og var veldig lykkelig, men ikke med ledelsen. Jeg mener de ikke bør få styre Barcelona. Barca fortjener noe mye bedre og alle vet det, sier Neymar.

PSG-stjernen mener det preger store deler av troppen i den spanske storklubben.

– Å se mine tidligere lagkamerater triste gjør også meg trist siden jeg fortsatt har mange venner der. Jeg håper det blir bedre og at Barcelona kommer tilbake til det nivået de en gang var på, sier han.

Neymar scoret to mål i 6–2-seieren over Toulouse.
Les også

Drømmemål og svakt keeperspill forverret Tottenhams dystre statistikk

Brukte en halvtime

Forsinket papirarbeid hindret Neymar i å debutere mot Amiens i serieåpningen, og publikum i den kampen måtte nøye seg med å se ham smile og vinke. Neymar scoret i borteseieren mot Guingamp i forrige runde (og la opp til de to andre målene), men søndag kveld fikk han omsider vise sine kunster på Parc des Princes.

Han brukte en halv time på å score sitt første mål på sin nye hjemmebane, da han utlignet Toulouses tidlige ledermål ved Max Gradel.

Noen minutter senere sendte Adrien Rabiot PSG i ledelse for godt etter veggspill med Neymar.

Etter pause ble Marco Verratti utvist i det 69. minutt, men PSG lot seg ikke affisere av at laget måtte spille i undertall. Edinson Cavani punkterte kampen med et straffespark Neymar skaffet.

Avsluttet showet på overtid

Gjestene fikk en ny redusering ved Christopher Jullien, men Javier Pastore skrudde inn et flott mål etter et angrep startet av Neymar, mens Layvin Kurzawa gjorde 5–2 på Neymars hjørnespark.

Brasilianeren satte selv punktum på overtid.

Ikke bare hadde han en fot med i alt PSG skapte, Neymar viste også andre kvaliteter. Verratti var på vei mot dommeren for å protestere etter at han strengt ble utvist, men Neymar stilte seg i veien, ledet ham mot sidelinjen og ga ham en trøstende klem.

Seieren var stor nok til å løfte PSG til tabelltopp med full pott og bedre målforskjell (11–2) enn tittelforsvarer Monaco (8–3) og Ole Sælnes' Saint-Étienne (5-0).

(©NTB/Aftenposten)

Les mer om

  1. Neymar
  2. FC Barcelona