Fotball

Åsane nektet pressen adgang til årsmøtet

RBK-leder: – De må ta seg sammen.

Bak disse gardinene har Åsane sitt årsmøte. Pressen fikk ikke lov til å være med.
  • Benedicte A. Bakken
    Benedicte A. Bakken
Les også

Åsane-årsmøtet: deltaker ble stoppet

MYRDAL: Mandag kveld skulle Åsane Fotballklubb ha sitt årlige årsmøte i klubbhuset på Myrdal, men det skulle vise seg å bli for lukkede dører. Som første punkt på kveldens agenda ble det vedtatt at pressen ikke fikk adgang til møtet.

– Vi vil ha et åpent møte blant våre medlemmer uten at vi skal ha for mye uro og forstyrrende elementer rundt, var beskjeden styreleder Helge Føllesdal ga pressen før han gikk inn bak de lukkede gardinene.

Åsane-bråket

I høst stormet det rundt klubben da Kjetil Knutsen ikke fikk fortsette som trener og Mons Ivar Mjelde ble ansatt i hans posisjon. Den gang hevdet Knutsen at han ikke fikk fortsette som trener fordi han ikke hadde gitt sønnen til styremedlem og tidligere daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen nok spilltid.

Les også

Knutsen ferdig som Åsane-trener: – Jeg fikk beskjeden i avisen

– Er det på bakgrunn av bråket i høst dere ikke tillater pressen inngang?

– Det vet jeg ikke, svarer Føllesdal som forteller at det ikke var en enstemmig avgjørelse å nekte pressen tilgang.

– Hvor mange var det som var imot?

– Det vil vi ikke gå inn på.

– Svært dumt

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, svarer slik på spørsmålet om klubben noen gang har vurdert et lukket årsmøte:

– Nei, aldri. Det eneste vi har er et filmeforbud, men normalt skal årsmøtet være helt åpent, sier Koteng.

På helgens fotballting i Oslo tok han et oppgjør med Norges Idrettsforbund, som han mener har for lite åpenhet. Koteng synes Åsane sender ut gale signaler ved å stenge årsmøtet for pressen.

Les også

Fotballtopp: – Idrettsforbundet er verre enn Donald Trump

– Det er svært dumt. De må ta seg sammen. Vi må drive på en sånn måte at alt må tåle dagens lys. Det er likevel ikke sagt at alt skal frem, men et årsmøte skal ikke ha saker som ikke tåler dagens lys, sier Koteng.

Mediesjef i Brann, Gorm Natlandsmyr forteller at heller ikke Brann har det blitt vurdert å stenge pressen ute fra et årsmøte.

– I henhold til klubbens lover, så står vi fritt til å bestemme selv om vi skal holde årsmøtet åpent for media. Men på de ti årene som jeg har jobbet i klubben, har det aldri vært noen diskusjon. Vi har aldri sett på det som problematisk å ha årsmøtet åpent, sier Natlandsmyr.

Størst mulig åpenhet

President i Norges Fotballforbund, Terje Svendsen, legger vekt på at åpenhet i norsk fotball er viktig.

– De spesielle grunnene til at Åsane velger å holde årsmøtet lukket kjenner ikke jeg til, men det vi kan si er at vi ønsker størst mulig åpenhet generelt i fotballen.

Les mer om

  1. Åsane
  2. Brann
  3. Ivar Koteng