Skriker etter forsterkninger

<p>For tredje kamp på rad ble Rade Prica svært alene på topp. Til sommeren lover Jan Jönsson nye fjes.</p>

Kristiansand, Norway 20110519.Fra eliteseriekampen mellom Start og Rosenborg på Sør Arena torsdag kveld. Starts Jesper Mathisen i duell med RBKs Rade Prica.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
  • Christian Skare Stendal

Kristiansand: – Vi kommer til å forsterke, det gjør vi , sier Jönsson til Adresseavisen om det forestående overgangsvinduet.

For mot Start i går fikk han se en Rade Prica som svært ofte ble veldig alene på topp for Rosenborg. Som mot Molde og Haugesund slet Rosenborg med å fylle opp med spillere rundt den svenske goalgetteren – til tross for at dette var et tema før kampen.

Ja, jeg ble litt alene i dag. Det ble litt bedre i andre omgang. Da kommer vi høyere opp i banen, men vi skal våge mer enn vi gjør. Da kommer sjansene også , sier Prica selv.

–Trenger dere forsterkninger offensivt i sommer?

Det tenker jeg ikke på. Vi har en bra stall, og det handler om selvtillit og flyt , sier Prica.

Offensivt

Jönsson mener Rosenborg har offensive spillere i bakhånd, både i Mushaga Bakenga og Boti Goa, men:

–Det blir nok sett på forsterkninger offensivt også, sier han.

I gårsdagens kamp mot Start på Sør Arena var det tynt offensivt frem til Morten Moldskred kom inn etter en knapp time. Da fikk Prica mer hjelp fremover, og Rosenborg skapte flere sjanser og halvsjanser.

–Innhoppet hans var bra. Han fikk tak i en hel del baller og lå rett. Og kunne vært med på å sprenge kampen, sier Jönsson.

–Morten er en viktig brikke. Han har vært skadet lenge, men har fart og våger å utfordre. Det er skjønt å få ham tilbake, sier Prica.Og Moldskred hadde da også den målgivende pasningen da han la inn en strålende corner på hodet til Mikael Lustig.

— Jeg bidrar litt

Den svenske backen sendte Rosenborg i føringen, og ga Rosenborg en ledelse som holdt på til å holde helt inn.

–Jeg bidrar litt, men sitter ikke igjen med det nå, sier Moldskred.

I kampens siste minutt tok samme Moldskred et godt tak rundt Starts Ernst Asante, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Dermed kunne Ole Martin Årst utligne til 1-1. Straffen ergrer meg. Det blir dumt å si at jeg ikke holder, men jeg synes så klart det er billig, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk