Rooney gir seg på landslaget: – Tøff avgjørelse å si nei til England

Wayne Rooney (31) gir seg på det engelske landslaget, melder det engelske fotballforbundet.

Wayne Rooney gir seg på det engelske landslaget.
  • NTB

Rooney informerte den engelske landslagstreneren Gareth Southgate om avgjørelsen tirsdag.

Rooney var opprinnelig tatt ut i den engelske landslagstroppen, men nå er det klart at vi har sett Everton-spilleren i landslagsdrakten for siste gang.

Les også

Wayne Rooney brøt magisk barriere: - Velkommen og gratulerer!

– Det var en tøff avgjørelse, og jeg har diskutert nøye med familien, med Everton-manageren og mine nærmeste, sier 31-åringen til fotballforbundets nettsider.

– Å spille for England har alltid vært spesielt. Hver gang jeg ble tatt ut eller var kaptein var et privilegium, og jeg vil takke alle som har hjulpet meg. Men nå er det på tide å gi seg, sier Rooney videre.

Rooney var i sin tid den yngste spilleren som debuterte på landslaget for England, 12. februar 2003. Da var han 17 år og 111 dager.

– Skal hjelpe Everton

31-åringen forlot før sesongen Manchester United og byttet til Everton.

– Det var en hard avgjørelse å forlate Manchester United, men jeg gjorde rett i å komme hjem til Everton. Nå skal jeg bruke all energi på å hjelpe Everton med suksess.

Rooney spilte for Everton fra 1999 til 2004 før han gikk til Manchester United. Nå er han altså tilbake der eventyret startet. Men landslagsfotball er det slutt på, fra nå av blir hans rolle på landslaget kun som supporter.

53 mål

– Jeg vil alltid forbli en lidenskapelig England-supporter. En av de få tingene som plager meg er at jeg ikke ble en del av et suksessfullt landslag i turneringer.

Som klubbspiller har han derimot oppnådd det meste. Med United vant han blant annet fem ligatitler, en mesterligatittel, FA-cupen, ligacupen, Europaligaen og VM for klubblag.

Rooney har scoret 53 mål på 119 kamper for England. Det er bare Peter Shilton som har flere landskamper for England med sine 125.