Fotball

Denne mannens fortid fører til konspirasjonsteorier i Spania: – Jeg har distansert meg

Søndag vinner enten Real Madrid eller Barcelona seriegull.

Málaga-trener Míchel lover å gjøre sitt beste mot gamleklubben Real Madrid.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Real Madrid kan søndag ta sitt første ligamesterskap på fem sesonger. Oppkjøringen til Málaga-kampen har vært preget av krangling.

Et Madrid-poeng vil være nok for å sikre tittelen. Barcelona ligger tre poeng bak før siste omgang. Dersom lagene havner på samme poengsum, går «Barca» foran på innbyrdes oppgjør.

Les også

Her legger norsk fotballproff opp til skandalemål: – Jeg hadde nok blitt rasende selv

Oppkjøringen til kampen har vært preget av spekulasjoner og konspirasjonsteorier. Málaga trenes av den tidligere Real Madrid-stjernen (404 A-lagskamper) Míchel. Han uttalte for noen uker siden at han håpet ligagullet var klart for Madrid før han skulle avslutte sesongen mot dem.

Da kunne Malaga-spillerne forme en æresvakt for Madrid.

Det var som bensin på bålet i rivaliseringen mellom Barcelona og Madrid. «Barca» satte spørsmålstegn ved om Míchel ville gi alt i kampen.

Les også

Se den bisarre straffescoringen som skaper debatt: – Det er ikke lov

– Vi kommer ikke til å endre oss

På pressekonferansen avviste Málaga-sjefen anklagene.

– Beskjeden er den samme som alltid. Vi kommer ikke til å endre oss - det ville ikke vært rettferdig eller troverdig. Vi har jobbet med den samme intensiteten, fordi det ikke kan gjøres på noen annen måte. Spillerne har vist utviklingen sin de siste kampene, og vi kan ikke plutselig endre tankesettet deres. Det eneste spillerne mine vil, og jeg håper ikke ordene mine blir tatt ut av kontekst nå, er å vinne hver kamp, uansett hvem de spiller mot, sa Míchel ifølge AS.

Han tok også et oppgjør med de som mener han har en nøkkelrolle i søndagens serieavslutning.

– Jeg har distansert meg fra enhver form for hovedrolle. Jeg har tilbragt mange år innen fotballen, og vet hvordan disse tingene fungerer. Vi er ikke en del av en bevegelse som involverer dommere, skyldige aktører eller uskyldige aktører. Jeg spiller ikke lenger, og jeg har bare en hovedrolle som trener, sier Míchel.

Málaga-sjefen, som har ledet sitt lag til en 11. plass i La Liga etter en god formstigning på våren, legges dessuten til at klubben vil stille med sitt beste lag.

Real Madrid jakter seriegull i Spania. Her klemmer to av lagets viktigste spillere, Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo, på Celta Vigos stadion Balaídos på 17. mai.
Les også

Her startet lille Ronaldos fotballeventyr: - Han gråt hver gang det ble tap

«Avskummet fra Catalonia»

Málaga-eier Abdullah Al-Thani kalte så Barcelona for «avskummet fra Catalonia». Malaga er i topp form med fire seirer og en uavgjort på sine fem siste seriekamper, men klubben har ikke annet enn æren å spille for.

«Barca» avslutter sesongen hjemme mot forsvake Eibar i det som blir trener Luis Enriques farvel

Real Madrid har ikke vunnet serien og den gjeveste europacupen samme år siden 1958. Nå kan det skje igjen. Madrid møter Juventus i mesterligafinalen 3. juni.

Dette er de ti siste seriemesterne i Spania:

2016: Barcelona

2015: Barcelona

2014: Atlético Madrid

2013: Barcelona

2012: Real Madrid

2011: Barcelona

2010: Barcelona

2009: Barcelona

2008: Real Madrid

2007: Real Madrid

(©NTB)

Les mer om

  1. Barcelona
  2. Real Madrid CF
  3. La Liga