Fotball

Smilende Askar

<p>Amin Askar var endelig tilbake på banen, etter to måneder med skade.</p>

Bergen 20120811. Eliteserien fotball, Brann - Haugesund, Tomålsscorer Amin Askar (t.v.) og Erik Huseklepp etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Haugesund på Brann stadion lørdag kveld ender 3-2. Bak sees Haugesunds trener Jostein Grindhaug.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Roy Ellingsen

SOGNDAL – BRANN 2-0:

FOSSHAUGANE CAMPUS (bt.no):

Amin Askar kom som en virvelvind i vår og skjøt seg inn i Brann-supporternes hjerter, i en periode der klubbens resultater ellers pekte feil vei. For to måneder siden måtte han legge seg på operasjonsbordet med en meniskskade. Han rakk akkurat det siste kvarteret av den siste kampen for sesongen.

– Det var morsomt å være tilbake, selv om det ikke var så lenge. Det har gått to måneder nå, så det var herlig å gjøre seg klar for kamp igjen, sier Askar til bt.no.

Dermed er han en av svært få i dette landet som gjerne skulle ha sett at fotballsesongen varte enda litt lenger.

– Jeg skulle gjerne hatt to-tre kamper til i beina før ferien, sier Askar.

Smerter fremdeles

Høyrekanten er ennå ikke helt smertefri.

– Jeg kjenner at jeg har hatt en operasjon, så jeg er ikke helt smertefri, men det er ikke verre enn at jeg kan spille og trene. Du blir aldri helt smertefri med en gang, sier Askar.

En som heller ikke var smertefri var Kristoffer Barmen. I en av mange dueller med Sogndals midtbanemenn fikk han seg en trøkk, så han dro litt på det ene beinet på vei gjennom pressesonen. Han mener søndagens serieavslutning fort kunne ha vippet andre veien.

– Vi har hatt en del uflaks i de siste kampene. Jeg mener det er tilfeldig at vi tapte denne kampen. Hvis vi hadde fått en scoring den første halvtimen, da vi hadde trøkket, kunne det blitt annerledes. Vi skapte for få sjanser og var ikke god nok i noen av boksene, sier Barmen.

Finne-glimt

Målsniken Bård Finne var kun synlig én gang i kampen. Da satte han til gjengjeld ballen i mål. Ikke at det hjalp så mye, da assistentdommeren hadde løftet flagget.

– Hvis han får de sjansene, vet vi at han setter dem, sier Barmen.

Det er noe årets Sogndal-keeper og neste års Lillestrøm-keeper Kenneth Udjus har merket seg. Sørlendingen følte seg ikke trygg, i hvert fall ikke så lenge det kun sto 1-0 til sogningene.

– Brann har en del spillere med spisskompetanse. Bård Finne begynner å bli ekkel. Kim Ojo er også sterk. Du kan ikke slappe av med slike spillere i nærheten, sier Udjus.

Sogndal åpnet nervøst, men var stadig bedre utover i kampen. De hadde atskillig mer å spille for – og by på – enn Brann. Barmen er usikker på hvordan det preget kampen at Brann var på trygg plass, mens Sogndal spilte for sin eksistens i eliteserien.

– Jeg tror ikke vi blir så preget av det, men jeg tror nok de ble det. Vi er profesjonelle, men de klarte å gi det ekstra som vi ikke klarte å få ut, sier Barmen.

Søndagens resultat gjør i hvert fall at Brann kommer på besøk til ditfongbygden også neste år.

Les også

  1. Full åpenhet i Sogndal

  2. Flo og Hopen sikret kontrakten for Sogndal

  3. Ingen hjelp til Mohus

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien