Fotball

Hockeyprofilen ber om unnskyldning etter banestormingen: - Jeg angrer dypt

Den norske hockeyprofilen Mats Rosseli Olsen ber om unnskyldning etter banestormingen onsdag.

Frölunda-spiller Mats Rosseli Olsen stormet banen under kampen mellom IFK Göteborg og Malmö FF. Hockey-profilen ble fraktet vekk av vakter.
  • Steffen Stenersen

— Jeg vil be supportere, Frölunda og IFK Göteborg om unnskyldning for det som hendte i går kveld, sier Mats Rosseli Olsen i en pressemelding, gjengitt av Expressen.

En kinaputt ble kastet inn på banen og eksploderte nær Malmö-innbytter Tobias Sana og en assistentdommer under oppgjøret mellom IFK Göteborg og Malmö. Sana reagerte ved å rive løs hjørneflagget og kaste det mot publikum.

BAKGRUNN:

Les også

Norsk ishockeystjerne stormet banen i svensk skandalekamp

— Angrer dypt

Mats Rosseli Olsen stormet banen, og måtte fjernes av sikkerhetsvakter.

Etter at kampen var avbrutt, og før publikum fikk beskjed om at den ikke ville bli spilt ferdig, stormet den norske hockeyspilleren inn på banen, satte ballen i mål og jublet foran en tribuneseksjon full av IFK Göteborg-tilhengere.— Det var ment som noe positivt, men jeg forstår at det har blitt oppfattet annerledes, og jeg angrer dypt. Jeg forstår at jeg kommer til å bli utestengt fra stadion, og kommer til å ta ansvar for situasjonen på alle mulige måter, sier Rosseli Olsen i pressemeldingen.

Norges Ishockeyforbund har tidligere torsdag gått ut og sagt at hendelsen ikke vil påvirke nordmannens plass i landslaget, som starter VM om halvannen uke.

Les også

Etter landslagsstjernens banestorming: - Kan ikke utelukke at han får sparken

Det har tidligere kommet fram at banestormingen trolig var et resultat av et veddemål mellom Rosseli Olsen og flere lagkamerater.

Klubben: — Ikke forenelig med vårt verdigrunnlag

Nordmannens klubb, Frölunda, har hatt en prat med Olsen i løpet av formiddagen, og skriver følgende i en pressemelding:

Mats Rosseli Olsen er en profil på det norske landslaget.

— Fra klubbens perspektiv handler dette om en utfordring som var tenkt som noe positivt, men som sporet av og som ikke er forenelig med vårt verdigrunnlag.

Les også

Helland ba treneren om å bli byttet inn

— Arbeidet med våre verdier pågår kontinuerlig i klubben - vi er ikke fremme ennå - men har en sterk organisasjon som kommer til å håndtere det intrufne internt.

Klubben informerer videre om at Mats Rosseli Olsen ikke kommer til å gi flere kommentarer utover pressemeldingen.

– Jeg har snakket med ledelsen i Frölunda. Det blir en intern reaksjon med bot, men ingenting mer enn det. Han har gjort opp for seg og bedt om unnskyldning. Nå ser jeg fram til at han kommer hit og blir med på samling, sier Norges landslagssjef Roy Johansen.

Les også

  1. Lillebror Ingebrigtsen (15) nektes å konkurrere mot Henrik i USA

  2. Nå mister NRK-profilene sjefen sin

  3. Birger Meling hadde ikke fysikk nok til å spille i Viking. Nå har han suksess i Stabæk.

  4. Hoppsjef Stöckl vil skjerme datteren

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. IFK Göteborg
  3. Malmö FF
  4. Herrelandslaget Ishockey