Fotball

Hangeland legger opp - starter i ny jobb

Har ordnet ny jobb.

Brede Hangeland. Foto: NTB SCANPIX

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Brede Hangeland (35) er ferdig som profesjonell fotballspiller.

Hangeland fortalte om nyheten i Sky Sports-studio fredag morgen.

— Jeg har tenkt lenge på fremtiden for min fotballkarrière, og har bestemt meg for å avslutte den, sier Hangeland til den britiske TV-kanalen.

Brede Hangeland avsluttet sin fotballkarrière med syv Premier League-kamper for Crystal Palace i 2015/16-sesongen. Her rager han over Watford-spissen Troy Deeney under en ligakamp i september 2015. Foto: REUTERS

Hangeland forteller at han ser på dette som en trist dag, men at han samtidig er positiv med tanke på fremtiden.— Du kan velge å være lei deg for at det er over, eller glad for at det har skjedd. Jeg føler meg så heldig med tanke på alt jeg har opplevd, sier Hangeland.

Videre forteller den tidligere landslagskapteinen at fysiske plager, og hvordan disse hindrer ham i å prestere på ønskelig nivå, er én årsak til at han nå velger å si stopp.

— Det var et privilegium å spille med deg, Brede. Ønsker deg det beste for fremtiden, skriver tidligere Viking- og Fulham-spiss Erik Nevland på Twitter.

FIKK DU MED DEG DETTE? Hangelands gikk sammen med Marit Bjørgen i hardt oppgjør med utviklingen i norsk idrett.

Klar for ny jobb

Hangeland ga seg på landslaget allerede i 2014. Han fikk 91 kamper for A-landslaget, 48 av de som kaptein.

Han avslutter en 16 år lang karriere. Hangeland spilte for Viking i Norge, før han gikk til FC København. Derfra gikk turen til England, hvor han spilte for Fulham fra 2008 til 2014 og deretter for Crystal Palace i to år.

Hangelands tidligere klubb Viking har i lang tid hatt et håp om at midtstopperen ville avslutte fotballkarrièren i Stavanger. Nå kan han altså de planene skrinlegges for godt.

Hangeland flytter uansett hjem til Stavanger. Han begynner i ny jobb som ekspert i TV 2. — Når det først var tid for å gi seg, er jeg veldig takknemlig for muligheten til å bli med som Premier League-ekspert i TV 2. Dette kan jeg nok mest om av alle nordmenn akkurat nå. Tiden for å være diplomatisk er over. Nå er jeg ikke fotballspiller lenger, sier Hangeland til TV 2. — Jeg er utrolig glad for å få være med på å formidle den beste og kuleste ligaen i verden. Jeg har levd på innsiden av Premier League i åtte og et halvt år, fortsetter han.

Premier League-sesongen begynner allerede neste helg, da Hull og Leicester sparker i gang den populære ligaen lørdag.

Les mer om

  1. Engelsk fotball