Fotball

Neymar innrømmer overspilling i VM

I en fersk reklamefilm tar fotballstjernen Neymar til seg kritikken han fikk for sin tidvis teatralske oppførsel under sommerens VM.

Slik så vi ofte Neymar under fotball-VM. Nå innrømmer Brasil-stjernen at han enkelte ganger overspilte etter å ha blitt taklet. Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Beskyldningene om filming, klaging og overspilling haglet mot Neymar underveis i mesterskapet i Russland. Brasil-stjernen ble ofte sparket ned, men så også ut til å reagere i overkant voldsomt de fleste gangene han ble tatt av motstanderen.

Nå tar 26-åringen tilsynelatende selvkritikk.

– Dere tror kanskje jeg overdriver. Og noen ganger overdriver jeg. Men sannheten er at jeg lider på banen, sier han i en reklamefilm som ble vist på brasiliansk TV søndag.

– Dere tror kanskje jeg faller for ofte. Men sannheten er at jeg ikke falt. Jeg falt fra hverandre. Det gjør vondere enn ethvert tråkk på en operert ankel, sier Neymar med henvisning til Brasils tap mot Belgia i VM-kvartfinalen.

Les også

VM-studio: Fotballegende kritiserer Neymars filming

Les også

Neymar slår tilbake: - Kritikken mot meg er overdreven

Ber om støtte

Paris Saint-Germain-stjernens popularitet i hjemlandet sank enda noen hakk da han ikke ville snakke med pressen etter den nevnte VM-exiten. I reklamefilmen forsøker han å forklare seg.

– Når jeg går uten å gi intervjuer, er det ikke fordi jeg bare ønsker å nyte smaken av seier, men fordi jeg ikke har lært meg å skuffe dere. Når jeg ser uhøflig ut, er det ikke fordi jeg er et bortskjemt barn. Det er fordi jeg ikke har lært meg å være frustrert.

– Jeg brukte lang tid på å akseptere kritikken deres. Jeg brukte lang tid på å se meg selv i speilet og bli en ny mann. Jeg falt, men bare den som faller, kan reise seg igjen, sier Neymar og avslutter med en bønn til fansen:

– Dere kan fortsette å kaste steiner. Eller dere kan kaste bort disse steinene og hjelpe meg å stå. For når jeg står, står hele Brasil med meg.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Brasiliansk fotballkjenner mener dette er forklaringen på Neymars overspilling

 2. FOTBALL

  De har selv spilt mot Suárez, Isco og Marcelo. Dette er Brann-spillernes VM-favoritter.

 3. FOTBALL

  Neymars oppførsel splitter brasilianerne: – Han later ikke engang som han er ydmyk

 4. FOTBALL

  Neymar slår tilbake: - Kritikken mot meg er overdreven

 5. FOTBALL

  Utskjelte Neymar herjet – Mexicos forbannelse fortsetter

 6. FOTBALL

  Dortmund-treneren overrasket over Haaland: – Det er voldsomt