Fotball

Berg Hestad: - AaFK en irriterende lillebror

Molde-kapteinen mener laget hans har det psykologiske overtaket.

HARMONI: Daniel Berg Hestad mener det er mer harmoni mellom Molde og Aalesund enn mellom Molde og Rosenborg.
  • Thomas Rud
  • DIREKTE 19.00: Aalesund — Molde

Aalesund har overrasket mange positivt under årets sesong og kjemper om medalje, noe MFK ikke har vært i nærheten av.

Forholdet mellom MFK og AaFK har likevel aldri vært det samme som mellom Rosenborg og MFK, til tross for den geografisk nærere beliggenheten.

­Irriterende lillebror

— Rosenborg har vært der i mange år, og det har vært en tradisjon for å mislike hverandre sterkt. De har vært det beste laget og vi har vært bak dem i mange år. I tillegg har det vært gnisninger mellom supporterklubbene. Det forholdet er helt annerledes når det gjelder Aalesund. Der har det vært mer harmoni, sier Daniel Berg Hestad.

- Har Aalesund vært mer en irriterende lillebror?

— Ja, du kan kalle det for det. De er jo foran oss i år, men som regel har vi vært best, fortsetter Berg Hestad.

Han sier det er sånn hans egen klubb har følt det i mange år med Rosenborg. MFK har spilt greie kamper, men har ikke hatt trua, og Rosenborg i mange tilfeller vært giftigere foran mål både borte og hjemme.

— Spesielt hjemme, der de har trukket de lengst strået nesten hver gang. Den følelsen tror jeg Aalesund sitter med. De er litt usikre når de møter oss, og den usikkerheten vil vi gjerne opprettholde. De er på defensiven allerede, og vi har det psykologiske overtaket på dem. De har likevel vært gode i år, og blir en tøff motstander, forklarer Berg Hestad.

- Alltid artige oppgjør

Han må muligens hanskes med Michael Barrantes så sant han spiller etter å ha kommet seint hjem fra landslagssamling med Costa Rica.

— Barrantes er veldig god offensivt, men kan være veldig dårlig defensivt. Som mot alle motstandere må vi ta ut deres gode styrker og prøve å utnytte det dem er dårligst på.

Kapteinen synes det alltid blir artige oppgjør mot naboen fra sør.

— Det har vært en viktig ting som gjør at entusiasmen og interessen opprettholdes. Det er alltid viktig å spille mot lag som det er litt følelsesmessige gnisninger mot i forhold til publikum og sånne ting, sier Berg Hestad.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Aalesunds FK