Fotball

Solskjær: - Vi skapte nok sjanser til å vinne

Solskjær og Molde fikk en skikkelig kalddusj på overtid.

Moldes trener Ole Gunnar Solskjær etter eliteseriekampen mellom Start og Molde på Sør Arena.
 • Lars Anders Vestad

Start hadde knapt skapt en sjanse mot Molde da 18 år gamle Mathias Rasmussen dukket opp to minutter på overtid og sendte ballen i mål fra 25 meters hold. En kjempesmell for Molde, som tok ledelsen ved Petter Strand etter 57 minutter, og hadde flere muligheter til å punktere kampen.

— Vi spiller en veldig godkjent bortekamp helt frem til han gutten scorer et fantastisk flott mål. Selvfølgelig føler vi nå at vi har tapt to poeng, for vi styrte og dominerte kampen, og de hadde knapt en målsjanse, sier Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Burde punktert

Molde skapte flere gode muligheter i begge omganger på Sør Arena. Mohamed Elyounoussi (21) var nær ved flere anledninger, og det samme var Sander Svendsen. I kampens 77 minutt holdt han på å score en soleklar kandidat til årets mål, da han vendte opp og dundret ballen forbi en utspilt Håkon Opdal i Start-målet. Dessverre for 18-åringen traff ballen krysstolpen.

— Vi skapte nok sjanser til å vinne, og det er positivt. Det var uflaks da Sander vendte opp og satte ballen i krysstanga, for det kunne blitt årets mål. I stedet ble det stang ut, og nettopp så små er marginene i fotballen, sier Molde-manageren.

Imponerende debut

Petter Strand så lenge ut til å bli matchvinner for Molde.

Til tross for at to poeng glapp på overtid, og Rosenborg passerte Molde på tabellen, var det flere lyspunkter for Solskjær på Sør Arena. Unggutten og debutanten fra start, Petter Strand (21), var ett av dem.— Petter har vært veldig positiv på trening, og i innhoppene både mot Sevilla og i eliteserien. Han scorte et flott mål i dag, leverte mange gode innlegg og var også dyktig defensivt. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen hans, oppsummerer Solskjær.

Strand selv var fornøyd med å få spille samtlige 90 minutter for første gang på lang tid, men irriterte seg over det som skjedde på slutten.

— Det var utrolig bittert med det målet. Vi hadde grei kontroll på kampen, men så kom det et drømmetreff fra langt hold. Det er det ikke så mye å gjøre med, sier han.

"Genial" pasning

21-åringen beskriver debuten fra start som "helt grei, verken mer eller mindre", og innrømmer at han føler seg litt kamprusten. Til tross for dette, var han bare få minutter fra å bli matchvinner for Molde i debuten fra start.

— Jeg fikk jo en genial pasning fra Eidur, så den var det bare å sette i lengste, sier han litt fleipete - vel vitende om at det var en skikkelig sleiv fra Gudjohnsen som ga ham muligheten til å score.

90 minutter på Sør Arena ga uansett mersmak for unggutten som signerte en treårskontrakt med Molde i år, og nå er ambisjonen klar:

— Jeg har lyst å spille meg inn på laget og bidra til at vi vinner titler.

Les også

 1. MFK-debutant får best betalt på børsen

 2. «Gummi» best da Rasmussen ble helten

 3. Kremmerhus reddet Start-poeng mot Molde

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. Molde FK