Fotball

Bradley hyller Annan før Lerkendal-returen

Og Stabæks hjemvendte midtbaneterrier gleder seg til å møte gamleklubben Rosenborg.

Anthony Annen er tilbake i Stabæk-trøyen. Onsdag kveld blir et gjensyn med Lerkendal for den tidligere RBK-spilleren.

NADDERUD (aftenposten.no): Onsdag kveld gjør Norges to beste fotballag denne sesongen, Rosenborg og Stabæk, opp om retten til å spille cupfinale på Ullevaal.

For Anthony Annan blir det også et gjensyn med det som var hans hjemmebane i tre sesonger. Ghaneseren signerte nylig for sin andre periode for Stabæk, og re-debuterte på Nadderud med 60 minutter i 2-1-seieren over Tromsø.

— Jeg tror det blir en vanskelig kamp. Jeg har spilt der mange ganger og vet hvordan det er. Jeg vil ta det som en vanlig kamp, jeg trenger ikke gjøre noe spesielt, sier han til Aftenposten.

- Hvilke minner har du fra tiden i Rosenborg?

— Jeg hadde en veldig fin tid der. Vi vant to ligagull (2009 og 2010), det satte jeg stor pris på. Jeg scoret også ett mål mot Start. Jeg pleier ikke score, men jeg gjorde det der, sier han med et smil.

Anthony Annan var en viktig brikke da han spilte for Rosenborg fra 2008 til 2011.

Det var cupkvartfinalen i 2010. Det han ikke nevner er at han også ble utvist i samme kamp, men RBK tok seg likevel videre til semifinalen.

Lite spilletid de siste årene

Etter den sesongen dro Annan videre til Schalke. Det ble bare ni seriekamper for den tyske storklubben, og i løpet av årene ble han lånt ut til både Vitesse og Osasuana. Den siste kampen for tyskerne var imidlertid et innhopp i en Champions League-kamp mot Real Madrid.

I 2014 dro han videre til HJK i Finland, og i tillegg til et seriemesterskap fikk han også med seg en del kamper i Europaligaen.

Spilletid har han imidlertid ikke hatt siden 21. februar da han spilte 75 minutter for 1860 München mot St. Pauli.

Saken fortsetter under pollen:

Tilstedeværelse og ro

Bob Bradley legger ikke skjul på at han er imponert over det Annan har vist siden han ble spilleklar for klubben.

Som landslagstrener for USA møtte han Ghana med Annan på midten i 2010-VM, en kamp afrikanerne vant 2-1. Derfor vet han hvilke utfordringer det gir å møte et lag med Annan på banen, og nå er han glad for å ha den lille terrieren på sitt eget lag.

— Anthony er en spiller som har sin måte å spille på. Når han kommer inn i et lag vet du hva du får. Han løper ikke overalt, men i sitt område stenger han rom og slår gode pasninger. Dette er et arbeid som virkelig hjelper et lag. Du så med en gang hvordan han hjalp oss å spille god fotball, sa Bradley til Aftenposten etter Stabæks 2-1-seier over Tromsø.

Annan fikk en time i comebacket i blå drakt, nå håper Bradley at de kan bygge videre på det inn mot kampen på Lerkendal. Amerikaneren vet likevel at det i starten er en grense hvor my en spiller med så lite kamptrening kan gi foreløpig.

— Han er veldig erfaren og har mye tilstedeværelse og ro. Det gjør det vanskelig for motstanderen å komme gjennom når de angriper, sier Bradley.

Stopperne slipper å sklitakle

Også kaptein Morten Skjønsberg er glad for å være gjenforent med spilleren han var lagkamerat i en halv sesong i 2008. Årstallet har historisk sus i bærumsklubben, og begge to har en gullmedalje liggende som bevis på at de det året ble norsk seriemester i fotball.

— Han fortalte at han ikke har spilt kamp siden februar, så da er jo dette meget imponerende, synes jeg. Det er deilig å ha en sånn fyr foran seg, sier Skjønsberg.

Han husker godt følelsen av å ha en ryddegutt av det kaliberet foran seg.

— Han ryddet alt foran oss, så vi hadde jo ingenting å gjøre. Jeg tror ikke vi trengte å skli en eneste gang for å takle, sier stopperen med et smil.

VM og Champions League har vært høydepunktene

Utenlandsoppholdet ble kanskje ikke slik Annan hadde ventet.

Felix Magath hentet ham til Tyskland, men han ble snart erstattet. Annan ble sendt på lån, men da han kom tilbake fra Vitesse hadde det vært nok et trenerbytte

Nå har han signert kontrakt med Stabæk ut året, noe han sier han er veldig glad for.

- Hvilke ambisjoner har du nå i Norge?

— Kontrakten var ut sesongen, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Jeg vil bare gjøre en god jobb, så får vi se om jeg blir her eller om jeg må spille et annet sted.

- Hva har vært høydepunktene i karrieren?'

— Innen fotball er VM størst, så er det Champions League. Jeg har fått spille begge steder, noe jeg er veldig fornøyd med.

Les også

 1. Innbytter ble kåret til Tromsøs bestemann etter overtidsdramaet

 2. Marerittstart for norsk landslagsspiss i England: - Han er sønderknust

 3. Dårlig Diomande-nytt: Mister landslagets skjebnekamper

 4. Hødd tabba seg ut: - Årsverste

 5. Stabæks gullhelt vender tilbake

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Stabæk Fotball
 4. Fotball-NM
 5. Bob Bradley