Fotball

Innbytter Søderlund hindret RBK-flause

To scoringer av Alexander Søderlund sikret et godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Vikingur.

Jonas Svensson og Rosenborg har et godt utgangspunkt før returoppgjøret takket være Alexander Søderlund.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Vikingur 0-2 Rosenborg

I store perioder hadde Rosenborg problemer med å komme seg til sjanser mot et godt defensivt Vikingur og ved flere anledninger var hjemmelaget farlig frempå.

Det ble likevel et godt utgangspunkt før returoppgjøret i neste uke etter at innbytter Alexander Søderlund sørget for 1-0-seier med et lekkert langskudd ti minutter før slutt. Eliteseriens toppscorer smalt til fra 20 meter og plasserte skuddet nede ved stolperoten, helt utagbart for Vikingur-keeperen. Da samme mann var frempå på overtid med en ny scoring, ble det til slutt en god kveld for Rosenborg.

Slet mot defensivt hjemmelag

Rosenborg stilte med et overraskende sterkt mannskap og tok initiativet fra start og trillet mye ball mot et lavtliggende Vikingur i åpningsminuttene. Hjemmelaget lå kompakt og utenom et par blokkerte skudd fra Tobias Mikkelsen og et ufarlig langskudd av Ole Selnæs, slet RBK med å skape sjanser.

Fredrik Midtsjø forsøkte seg også på et langskudd etter 21 minutter, men skuddet ble enkelt stoppet av keeper. Rosenborg fortsatte å stange og stange mot forsvarsveggen, men det var faktisk hjemmelaget som fikk kampens første gode mulighet etter 35 minutter på en corner. Ballen datt ned i bena til Andreas Olsen på ti meter og spissen skjøt to meter utenfor. Det var starten på en underholdene periode, etter den kjedelige åpnignen.

Les også

Bruttern: - Fryktelig lyst til å komme til gruppespillet

Endelig RBK-sjanse

Samme mann fikk en enda større sjanse noen minutter senere. Et frispark ble slått inn bak RBK-forsvaret og der var Olsen som stupheadet mot mål. André Hansen, som ikke hadde hatt noe annet å gjøre tidligere i kampen, var med på notene og fikk slått ballen til corner med en god reaksjonsredning.

Kåre Ingebrigtsen var suspendert og måtte se kampen fra tribunen.

Fem minutter før pause klarte Riku Riski å drible seg forbi flere Vikingur-forsvarere og avsluttet fra kort hold. Vingen fikk ikke nok kraft i skuddet og Vikingurs 41 år gamle keeper Tamas Géza var raskt nede og fikk en hånd på ballen.I omgangens siste minutt kunne begge lag tatt ledelsen. Først rullet Vikingur opp langs høyrekanten og slo et innlegg som Jørgen Skjelvik holdt på å bryste i eget mål. Hansen fikk kroppen bak ballen, men måtte gi en retur og der var en motspiller raskt på pletten, før Hansen kastet seg frem og blokkerte. Rosenborg gikk rett i angrep og Riski forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet fra venstrekanten, men nok en gang var keeper nede og hindret scoring av finnen.

Les også

Slik jobber RBK-sjefen på e-cup-tur

Vikingur nær ledelse

Om avslutningen på omangen ga grunn til å håpe på en mer underholdene start på den andre, så ble det ikke innfridd de første minuttene. Kampbildet var likt som i første omgang med mye balltrilling og få av de avgjørende gjennombruddene.

Men så helt ut av det blå fikk Vikingur en gigantisk mulighet etter en drøy time, da det glapp i markeringene og en motspiller fikk stå helt alene i feltet. Heldigvis for Rosenborg gikk headingen utenfor.

Selnæs var også nære ved å sende RBK i ledelsen noen minutter senere på et frispark fra 20 meter. Midtbanespilleren skrudde ballen lekker over muren, men igjen var keeper helt nede ved stolperoten og fikk slått ut til corner. Corneren endte hos Holmar Örn Eyjolfsson som headet over fra hjørnet av femmeteren.

Dobbeltsjanse for Rosenborg

Etter 63 minutter ble toppscorer Alexander Søderlund byttet inn for Tomas Malec, uten at det ga en umiddelbar effekt. Ingen av lagene klarte å true motstanderens keeper og det ble mer og mer en midtbanekrig med tøffe dueller.

Et kvarter før slutt hadde likevel både Søderlund og Riski mulighet til å sende trønderne i ledelsen. Først vendte Riski av en motspiller og skjøt lurt i nærmeste hjørne, men keeper reddet igjen. Så ble ballen slått inn igjen mot Søderlund som raget høyest i feltet og nesten scoret på en god heading.

Søderlund-scoringer

Og så satt den endelig for Rosenborg og selvfølgelig var det innbytter Søderlund som ordnet 1-0. Spissen fikk ballen på 22 meter, hadde god til å skyte og smalt skuddet lavt inn i keepers høyre hjørne.

Vikingur forsøkte seg på et par langskudd i sluttminuttene, men i stedet var det Søderlund som scoret igjen på overtid. Tobias Mikkelsen slo et lavt innlegg fra høyre og fra straffemerket scoret Søderlund sikkert med et hardt skudd opp i nettaket. Dermed har Rosenborg et ben i neste kvalifiseringsrunde. Returoppgjøret hjemme på Lerkendal spilles torsdag om en uke klokken 19.00. Rosenborg (4-3-3): André Hansen — Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø - Riku Riski (Andreas Helmersen 80), Tomas Malec (Alexander Søderlund 63), Tobias Mikkelsen

Ubenyttede reserver: Alexander Lund Hansen, Sivert Solli, Emil Nielsen, John Hou Sæter, Per Magnus Stering

Les også

  1. Svensson fra Verdal gir bygutten Selnæs tyn

  2. RBKs motstander består av en lærer, en elektriker og en barnepasser

  3. Hansen: - Europa-spill med RBK vil være større enn landslaget

Les mer om

  1. Europa League
  2. Víkingur Gøta
  3. Rosenborg BK