Fotball

Dette mener VM-legenden om Rosenborg

Adresseavisen møtte Miroslav Klose (37) på Lazios treningsanlegg dagen før møtet med RBK.

LEGENDE: Det er fortsatt uvisst om Miroslav Klose er i startoppstillingen mot Rosenborg torsdag kveld. Tyskeren er tidenes mestscorende i VM.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

ROMA (adressa.no): Sammen med trener Stefano Pioli møtte Adresseavisen Lazios stjernespiller Miroslav Klose i forkant av klubbens siste treningsøkt før torsdagens europaligakamp mot Rosenborg.

Den tyske veteranen er legendarisk med sin rekord på 16 mål totalt i VM-sammenheng. 37-åringen kom til den italienske klubben i 2011. Hvorvidt han skal starte kampen mot Rosenborg torsdag kveld er foreløpig uvisst. Klose har slitt med skader, men varsler nå at han er i bedre slag.

Trekker frem kantspillerne

— Jeg er i bra slag og skal bli bedre. Det viktigste er at jeg ikke føler smerte lenger.

- Hva vet du om Rosenborg?

— Det er et veldig kompakt lag, med gode og kjappe kantspillere. De kan være vanskelige for oss. Jeg håper at vi klarer å holde på ballen. Vi spiller på hjemmebane og målet vårt er selvfølgelig å vinne, sier Klose til Adresseavisen.

Les også

  1. Midtsjø: - Det blir den beste kampen jeg har spilt

  2. RBK-stopperen: - Vil nyte hvert minutt om Klose spiller

  3. Bruttern friskmelder Selnæs til Lazio-kampen

Har studert RBK

Han forteller at han har sett de to siste RBK-kampene.

Miroslav Klose debuterte på det tyske landslaget i 2001. Totalt står han med 137 landskamper og 71 scoringer.

Lazio-trener Stefano Pioli trekker også frem de hurtige kantspillerne til Kåre Ingebrigtsen.

— Jeg har stor respekt for Rosenborg. De er flinke til å sette i gang angrep, og de har veldig raske vinger. De har vunnet den norske serien uten problemer.

Trener på eget anlegg

Pioli poengterer at Rosenborg vant den første europaligakampen mot St. Etienne. Oppgjøret i Frankrike endte 2-2. — Der spilte Rosenborg veldig bra. Selv om de tapte mot Dnipro, så var heller ikke det noen dårlig kamp, sier Lazio-sjefen.

Lazios treningsanlegg ligger i Formello, rundt tre mil unna Roma sentrum. Lazio gjennomfører sin siste trening før RBK-kampen på sitt eget anlegg i kveld, mens Rosenborg skal trene på Olympiastadion senere onsdag kveld.

Les mer om

  1. Europa League
  2. SS Lazio
  3. Rosenborg BK