Fotball

Sjokktap for Bayern mot russisk lag

Bayern München tapte meget overraskende 2-3 for Rostov i mesterligaen. Atlético Madrid nyttet sjansen til å sikre gruppeseieren.

Den spanske hovedstadsklubben trengte bare uavgjort mot PSV Eindhoven onsdag kveld, men vant 2-0. Scoringer av den franske duoen Kévin Gameiro og Antoine Griezmann gjør at Atlético fortsatt er uten poengtap i turneringen.

Gameiro misbrukte to store sjanser med dårlige avslutninger da hjemmelaget presset hardt det første kvarteret, men PSV kjempet seg inn i kampen. Ti minutter ut i omgang ble Gameiro spilt fram av sin franske landsmann Antoine Griezmann og plasserte ballen pent i hjørnet.

11 minutter senere doblet Griezmann ledelsen.

Hadde Bayern München gjort jobben i Russland, mot et lag som ble slått 5-0 for to måneder siden, ville spenningen om gruppeseieren levd til hjemmekampen mot Atlético 6. desember. I stedet vil den kampen handle bare om ære, og om Atlético som eneste lag skal gå gjennom gruppespillet med bare seirer.

Problemer

Bayern-trener Carlo Ancelotti mønstret et slagkraftig lag i Russland, men havnet likevel i problemer. Det begynte bra med brasilianske Douglas Costas ledermål etter 35 minutters spill, men minuttet før pause kom hjemmelagets Sardar Azmoun alene med keeper og var iskald i avslutningen som fulgte.

De fleste regnet med at gjestene fra Tyskland ville koble grepet etter hvilen, men slik gikk det ikke. Bare fem minutter var spilt da Rostov fikk straffespark etter at Bayern-stopper Jérôme Boateng hadde stoppet hjemmelagets Christian Noboa med ulovlige midler.

Straffesparket satte Dmitrij Poloz sikkert i mål.

Bayern brukte imidlertid bare to minutter på å svare. Franske Franck Ribéry fant venstreback Juan Bernat med en nydelig gjennombruddspasning, og spanjolen kvitterte med å banke ballen opp i nettaket.

Feil

Avgjørelsen i kampen falt midtveis i annen omgang. En frisparkperle fra ecuadorianske Christian Noboa utmanøvrerte Bayern-keeper Sven Ulreich. Dermed ble det en meget overraskende hjemmeseier i Rostov.

– Vi gjorde altfor mange feil etter ledermålet vårt. I øyeblikket sliter vi. Vi spilte ikke bra, og derfor ble det tap, sa Bayern-trener Ancelotti etter kampen.

– Vi er Bayern og skal vinne kamper som denne, uansett temperatur og hvem som er på banen. I øyeblikket er vi litt sløve, og vi gjør for mange feil, sa veteranen Philipp Lahm til Sky Sports.

Ut over tapet fikk Bayern også en ubeleilig skade. Jérôme Boateng haltet av banen med smerter i låret og sa selv at han frykter en langvarig skade.

Både Atlético Madrid og Bayern München var klare for åttedelsfinale før onsdagens kamper. Rostov må ha poeng mot PSV i Eindhoven for å forsvare tredjeplassen som gir europaligaspill etter nyttår. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League